Home » Cinema » Imagini noi din Brave, animatia 3D inovatoare a celor de la Pixar

Imagini noi din Brave, animatia 3D inovatoare a celor de la Pixar

Cu toate ca mai este aproape un an pana la lansarea animatiei Brave – unul dintre cele mai inovatoare proiecte ale studiourilor Pixar, fanii cred ca povestea extraordinara a eroinei Merida va fi un adevarat hit.

Un set nou de imagini din Brave a fost lansat ieri iar amatorii de animatii cred ca productia cu buget impresionant va cuceri la vara pe toata lumea.

Animatia 3D se va lansa in iunie 2012, este produsa de Katherine Sarafian si are un scenarius semnat de Brenda Chapman si Irene Mecchi.

Povestea este plasata in tinuturile intunecate ale Scotiei, unde printesa Merida ( voce Kelly Macdonald) incepe o frumoasa calatorie. Fiica regelui Fergus ( voce Billy Connolly) si a reginei Elinor ( voce Emma Thompson), Merida incalca un obicei sacru stravechi.

Actiunile sale aduc haos in regat iar Merida cauta ajutorul unei Femei Intelepte ( voce Julie Walters) pentru a rupe un blestem inainte de a fi prea tarziu. Pericolul care se apropie o face sa descopere adevaratul sens al curajului.

Din distributie mai fac parte Kevin McKidd, Craig Ferguson si Robbie Coltrane.

Original, legenda primei femei in ipostaza de erou principal al celor de la Pixar trebuia sa aiba loc 80% intr-un peisaj cu zapada, insa cei doi regizori de la carma filmului – Mark Andrews si Brenda Chapman au decis sa aduca cateva modificari.

Povestea plasata cu 1000 de ani, in urma in tinuturile Scotiei, promite sa impresioneze prin efectele uluitoare ale animatiei suprarealiste. Inca din primele imagini detaliile parului Meridei au fost cele care au atras atentia. Designerii si animatorii au creat 15 nivele de amplitudine si frecventa pentru a reda diferite ipostaze ale valurilor de par roscat care plutesc in jurul eroinei. Aceasta a fost una dintre cele mai grele munci pentru creatorii personajelor.

Zapada si redarea prin imagini generate pe calculator a unei atmosferei de “vechi”, dat fiind faptul ca evenimentele au loc in secolul X, au fost alte doua capitole care au cerut munca intensa. Pentru Brave, s-au creat nu mai putin de 350 de modele pentru a reda pietre, copaci si vegetatie cat mai realistic posibil. Animatia este plina de simboluri celtice si va avea un personaj negativ – extrem de infricosator – un demon urs numit Mordu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*