Home » Cinema » HBO confirmă: Ultimul sezon din Game of Thrones va fi difuzat in 2019

HBO confirmă: Ultimul sezon din Game of Thrones va fi difuzat in 2019

Sezonul al 8-lea și ultimul al serialului „Game of Thrones”, ecranizare a seriei de romane „Cântec de gheață și foc” a lui George R.R. Martin, va fi difuzat de HBO în 2019, potrivit unui anunț oficial al postului american, făcut joi seară.

„Ai primit un mesaj: Urzeala Tronurilor se întoarce la HBO cu sezonul 8, ultimul, în 2019!”, a anunțat joi seară HBO România.

Regizorii celor șase episoade vor fi David Benioff, D.B. Weiss, David Nutter și Miguel Sapochnik.

Anul difuzării sezonului 8 din Game of Thrones era zvonit a fi 2019 încă din vara anului trecut, însă decizia pare că este una strategică, HBO având mai mult timp să lucreze la ultimul sezon al serialului care a vrăjit lumea.

Adaptare a romanelor fantasy ale lui George R.R. Martin, saga “Cantec de gheata si foc” prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucerească Tronul de Fier din regatul Westeros. Unul dintre serialele cele mai sumbre si mai controversate realizate vreodata, “Game of Thrones” a fost criticat inca de la inceputul difuzarii sale, in 2011, pentru violenta sa extrema.

Serialul a primit insa un numar de premii Emmy record si fiecare episod atrage peste 20 de milioane de telespectatori in SUA. Cel de al saselea sezon este primul care nu este inspirat direct din romanul lui George R.R. Martin, a carui parte a cincea a fost publicata in 2011. Alte doua parti urmeaza a fi publicate, dar nu se stie inca data la care vor fi finalizate.

Autorii adaptarii televizate, David Benioff si D.B. Weiss, au anuntat in 2016 ca serialul se va incheia odata cu sezonul al 8-lea, iar ca ultimele doua sezoane vor avea sapte si respectiv sase episoade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*