Home » Cinema » Animaţia “Neînfricată/ Brave” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Animaţia “Neînfricată/ Brave” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Pelicula “Neînfricată/ Brave”, noua producţie de animaţie a studiourilor Pixar, care explorează în premieră abordarea din filmele cu prinţese, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea Exhibitor Relations, informează AFP.

“Brave”, care prezintă aventurile prinţesei scoţiene Merida, o fată băieţoasă şi temperamentală care respinge tradiţiile familiei sale, a obţinut încasări de 66,7 milioane de dolari.

Filmul de animaţie “Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa/ Madagascar 3: Europe’s Most Wanted” a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 20,2 milioane de dolari de vineri până duminică. Beneficiind de vocile actorilor Ben Stiller şi Chris Rock, această nouă expediţie îi poartă pe eroii evadaţi de la o grădină zoologică newyorkeză într-un circ ambulant prin Europa.

Thrillerul SF “Abraham Lincoln: Vânătorul de vampiri/ Abraham Lincoln: Vampire Hunter”, regizat de Timur Bekmambetov, a debutat pe locul al treilea cu încasări de 16,5 milioane de dolari. Pelicula îl prezintă pe Lincoln, figură ilustră a Războiului de Secesiune, în rolul unui personaj care jură să elimine vampirii însetaţi de sânge care se pregătesc să invadeze ţara.

Filmul SF “Prometheus”, regizat de Ridley Scott, a coborât pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 10 milioane de dolari. Această peliculă descrie călătoriile efectuate în cele mai îndepărtate colţuri ale Universului de o echipă de exploratori spaţiali, interpretaţi de Charlize Theron şi Michael Fassbender, care descoperă un indiciu despre originea oamenilor de pe Terra.

Pe poziţia a cincea a coborât filmul “Rock pentru totdeauna/ Rock of Ages”, cu Tom Cruise în rolul principal, care în al doilea weekend de proiecţii pe ecranele din America de Nord a încasat 8 milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*