Home » Cinema » Angelina Jolie » Angelina Jolie, prezentă la încheierea unui acord istoric contra violenţelor sexuale, la summitul G8

Angelina Jolie, prezentă la încheierea unui acord istoric contra violenţelor sexuale, la summitul G8

Angelina Jolie a asistat la încheierea unui acord istoric, joi, la Londra, semnat de miniştrii de Externe ai ţărilor din G8, care stipulează înfiinţarea unui fond special de 27,5 milioane de euro pentru a lupta contra violenţelor sexuale din zonele de război, a anunţat şeful diplomaţiei britanice, potrivit Mediafax.

“Astăzi, vocea victimelor s-a făcut auzită”, a declarat actriţa americană Angelina Jolie.

“Salut poziţia, aşteptată de multă vreme, adoptată astăzi de grupul G8”, a adăugat actriţa.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*