Home » Cinema » Actorul Sebastian Papaiani a murit, la vârsta de 80 de ani

Actorul Sebastian Papaiani a murit, la vârsta de 80 de ani

Actorul Sebastian Papaiani a murit, marți dimineața, la vârsta de 80 de ani. El va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu din Capitală, potrivit Mediafax.

În luna mai, actorul a fost internat de urgenţă pe secţia de neurologie de la Spitalul Universitar. Potrivit unor surse medicale, acesta ar fi suferit un accident vascular cerebral.

Ultimul mesaj postat pe Facebook al actorului dateaza din 27 august, cand si-a petrecut zile de nastere in spital.

Va multumesc si va sunt recunoscator pentru cuvintele si gandurile frumoase primite in ultimele zile! E pentru prima data cand imi petrec ziua de nastere intr-un spital,dar , cu ajutorul acestui canal de comunicare, am avut impresia ca am fost invitat la o petrecere surpriza unde, spre surprinderea mea, eu am ascultat tot timpul, iar voi ati vorbit tot timpul.

Va iubesc si sper ca Dumnezeu sa-mi dea posibilitatea sa va revad cat mai curand, fiindca pentru mine, voi, oamenii obisnuiti, ati fost si veti ramane marea mea iubire!

Va imbratisez pe fiecare in parte. Cu drag,Sebastian Papaiani.

Actorul Sebastian Papaiani (născut în 1936) a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1960 și în 1963 debutează în filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , „Un surâs în plină vară”. A jucat an de an, atât în drame, cât și în comedii.

A avut roluri precum: Plutonier Căpșună în „B.D. la munte și la mare”, Alecu, în „Astă seară dansăm în familie”, Păcală, Pompei în „Toamna Bobocilor”, Ieremia în „Toate pânzele sus”.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.