Home » Biografii » BIOGRAFII: Renee Zellweger împlineşte astăzi 43 de ani

BIOGRAFII: Renee Zellweger împlineşte astăzi 43 de ani

Desi este jumatate elvetiana si jumatate norvegiana, Renée Kathleen Zellweger s-a nascut pe 25 aprilie 1969, in Katy, Texas, un oras mic de langa Houston. Mama ei este o asistentă medicală originară din Norvegia, iar tatăl ei un inginer elveţian.

Renee a devenit interesată de actorie în timpul liceului, când a făcut parte din clubul de teatru. Nu a plecat imediat la Hollywood, ci a participat la castinguri în oraşul Houston, unde a prins roluri mici în filme precum „Reality Bites“ (1994), alături de Winona Ryder şi Ethan Hawke.

Renee Zellweger a devenit cunoscută în urma rolului Dorothy Boyd, din filmul „Jerry Maguire“, în care l-a avut ca partener pe Tom Cruise. Rolul din „Jerry Maguire“ i-a fost oferit de către regizorul Cameron Crowe, care a ales-o pe „începătoare“ în locul unor nume deja consacrate, precum Cameron Diaz, Bridget Fonda, Winona Ryder şi Marisa Tomei.

A avut o relatie cu actorul Jim Carrey, de care s-a despartit la sfarsitul anului 2000. Desi s-a speculat ca cei doi au fost logoditi, Renée Zellweger a negat zvonurile.

În 2000, a câştigat un Glob de Aur pentru interpretarea din comedia „Nurse Betty“. Filmul care i-a adus şi mai multe laude din partea criticilor, dar şi succesul comercial, este „Jurnalul lui Bridget Jones“, pentru care Renee s-a îngrăşat aproximativ 10 kilograme. A meritat efortul, pentru că a primit prima nominalizare la Oscar.

După cura de îngrăşare pentru Bridget Jones, Renee Zellweger a fost nevoită să slăbească imediat, pentru a o interpreta pe criminala Roxy Hart din musical-ul „Chicago“.

Rolul i-a adus încă o nominalizare la Oscar, iar criticii au apreciat-o mai ales pentru modul în care a cântat şi a dansat, chiar dacă nu avea pregătire în acest domeniu. 2003 este anul în care actriţa a reuşit, în sfârşit, să câştige o statuetă, pentru filmul lui Anthony Minghella, „Cold Mountain“, unde a jucat alături de Nicole Kidman şi Jude Law.

După „Cold Mountain“, filmat în mare parte în România, cariera lui Zellweger a urmat o pantă descendentă. S-a îngrăşat din nou, pentru „Bridget Jones 2“, apoi a slăbit foarte mult, motiv pentru care a fost criticată în presă şi suspectată de anorexie. În 2005 s-a căsătorit cu muzicianul country Kenny Chesney, un mariaj care a durat doar cinci luni.

Tot in 2005, frumoasa blonda a primit o stea pe Aleea Celebritatilor de la Hollywood.

Cele mai recente filme ale sale, „Jocuri murdare“, cu George Clooney, şi „Nou-venită în oraş“, au fost criticate de specialişti şi au avut încasări modeste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*