Connect with us

Biografii

Biografii: Sting

Published

on

Gordon Matthew Thomas Sumner, CBE (n. 2 octombrie 1951), cunoscut sub numele de scenă ca Sting, este un muzician englez din Wallsend, Newcastle-upon-Tyne.

biografie_sting_15Înaintea carierei remarcabile de artist solo, a fost liderul vocal, principal compozitor și basist al trupei rock The Police din anii 1970-1980. Ca muzician solo și ca membru al trupei The Police, Sting a vândut peste 105 milioane de înregistrări, și a fost distins cu șaisprezece premii Grammy.

Sumner s-a născut în Wallsend lânga Newcastle-upon-Tyne în nordul Angliei, fiu al Audrey Cowell și al soțului ei Ernest Sumner. Este cel mai învârstǎ din cei patru copii, având un frate Philip, și două surori Angela și Anita. Tatāl sau era patronul unei lăptării, iar de când era copil îl asista des dis-de dimineață să livreze laptele. Sumner a fost crescut în biserica Romano-Catolică bunicii sale care era o moștenire parintească, fiind o familie irlandeză.

El a terminat liceul St. Cuthbert’s Grammar School în Newcastle upon Tyne si apoi University of Warwick în Coventry din care pleaca după un semestru. În acest timp, el umbla adesea în cluburi precum Club-A-Go-Go. Aici el ii urmărea pe Jack Bruce and Jimi Hendrix iar mai târziu a fost influențat de muzică. După munca sa de sofer de autobuz, muncitor în construcție și ofițer de taxā, participa la Northern Counties Teachers’ Training College, unde mai târziu va face parte din Northumbria University, din 1971 pânǎ în 1974. Atunci devine profesor la St. Paul’s First School în Cramlington timp de doi ani.

De la o vârstä fragedä Sumner voia sǎ fie muzician. Primul sǎu aranjament muzical a fost oriunde ar fi primit o slujbǎ, interpretând cântece dupǎ amiaza, în weekend, în timpul vacanței de la colegiu și la predare. El interpreta cu formații locale de jazz precum Phoenix Jazzmen, the Newcastle Big Band, și Last Exit.

Sting afirmă că și-a primit porecla decând era cu formația Phoenix Jazzmen. Într-un concert purtase un pluover cu dungi negre și galbene, iar leader-ul formației Gordon Solomon observase că arata precum o albină. Și a primit numele de scenă „Sting” („înțepătură”). Folosește porecla pretutindeni, cu excepția documentelor oficiale. La o conferință de presă filmată în filmul Bring On The Night a spus în glumă “Copiii mei îmi spun Sting, mama mea îmi spune Sting, dar cine este acest personaj Gordon ?”

În ianuarie 1977, Sting se mutase de la Newcastle la Londra, și imediat după s-a alaturat lui Stewart Copeland și Henry Padovani (mai târziu fiind inlocuit de Andy Summers) înființând formația The Police. Între anii 1978 și 1983, cinci albume au ajuns în top și au câștigat șase premii Grammy Awards.

Deși muzica lor era inițial punk inspirat, The Police imediat au schimbat genul în reggae-tinged rock și minimalist pop. Ultimul lor album, Synchronicity, care include cel mai cunoscut cântec al lor, Every Breath You Take, a fost lansat in 1983.

Deși nu s-au destrămat oficial după ultimul lor album, formația a decis a lucreze la proiecte solo. Pe când anii treceau, membrii formației, in special Sting, au negat posibilitatea unei reformări. Dar în 2007, formația s-a reformat anunțând tot odată un turneu global.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Biografii

BIOGRAFII: Monica Bellucci (Monica Anna Maria Bellucci)

Published

on

Monica Bellucci s-a născut în Città di Castello, din regiunea italiană Perugia, şi este considerată una dintre cele mai frumoase actriţe europene. A debutat ca actriţă în 1990, în producţii de televiziune, iar la Hollywood a devenit cunoscută în 1992, cu rolul din filmul „Dracula” al lui Francis Ford Coppola. Rolul din „L’appartement” (1996) a propulsat-o ca star. În unul dintre cele mai recente filme ale ei, lungmetrajul franţuzesc „That Summer”, Bellucci şi-a uimit fanii, dezbrăcându-se în faţa camerei de filmat la doar câteva săptămâni după ce l-a născut pe cel de-al doilea copil, Léonie.

Monica Bellucci vorbeşte italiana, franceza si engleza fluent, dar si spaniola şi şi-a dovedit aceste calităţi chiar în câteva dintre filmele în care a jucat. Cât priveşte viaţa personală a actriţei, Bellucci s-a căsătorit cu fotograful Claudio Carlos Basso în 1990, dar mai târziu a divorţat. A urmat apoi o căsătorie lungă cu actorul francez Vincent Cassel, alături de care a jucat în câteva filme şi au împreună două fete: Deva (născută la 12 septembrie 2004) şi Léonie (născută la 21 mai 2010). În 2004, în timp ce era însărcinată cu Deva, Bellucci a pozat nud pentru varianta italiană a revistei Vanity Fair ca protest faţă de legislaţia restrictivă a italienilor în privinţa tratamentelor de fertilitate, care le sunt interzise femeilor necăsătorite, interzicerea fertilizării “in vitro” a femeilor lesbiene, precum şi a celor care au depăşit vârsta fertilităţii. În aprilie 2010 a pozat din nou semi-nud tot pentru Vanity Fair.

În 2013, Monica Bellucci anunţă că intenţionează să divorţeze de Vicent Cassel după o căsnicie de 14 ani. În urmă cu puţin timp, Vicent declara pentru revista Closer că el şi soţia lui sunt foarte diferiţi, însă tocmai acest lucru face să meargă o relaţie de aproape 18 ani. Acum, se pare că diferenţele sunt prea mari, iar relaţia s-a rupt.

În filmul documentar “Marea Întrebare”, vorbind despre filmul Patimile lui Hristos, peliculă în care a avut un rol important, actriţa a declarat: “Sunt o agnostică, deşi respect şi mă interesează toate religiile lumii. Dacă este însă ceva în care să cred, atunci acesta este energia misterioasă care face ca oceanele să spumege, Luna să se mişte şi care uneşte natura şi fiinţele vii”.

În 1988, Bellucci s-a mutat la Milano unde a semnat un contract cu agenţia Elite Model Management. În 1989 a devenit un model cunoscut la Paris şi la New York. A pozat printre altele pentru Dolce & Gabbana şi revista Elle. În acelaşi an, Bellucci a început să ia lecţii de actorie. În 2004 se află în lista anuală 100 cele mai frumoase femei din lume a celor de laAskMen. În Italia este considerată sex simbol. Cariera de actriţă de film a lui Bellucci a început în 1990. A jucat câteva roluri minore în La Riffa (1991) şi Dracula în regia lui Francis Ford Coppola (1992). În 1996 a fost nominalizatăla Premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul său Lisa din L’Appartement ceea ce i-a întărit poziţia ca actriţă. A devenit cunoscută şi populară în urma rolurilor din Malena(2000),, Ireversibile, (2002). De atunci a jucat în mai multe file europene şi americane ca Tears of the Sun (2003), The Matrix Reloaded (2003), The Passion of the Christ (2004), The Brothers Grimm (2005), Le Deuxième souffle (2007), Don’t Look Back (2009) şi The Sorcerer’s Apprentice(2010).

Filme cu Monica Bellucci

Spectre (2015) – Lucia Trailer
Ville-Marie (2015) – Sophie Bernard
Before We Go (2014) Trailer
Le meraviglie / Minuni (2014) – Milly Catena Trailer
It Happened in Saint-Tropez / Oameni, săruturi, iubiri (2013) Trailer
Fasle kargadan / Rhino Season (2012)
Manuale d’am3re / Cartea dragostei (2011) – Viola Trailer
Un été brûlant (2011) – Angèle Trailer
The Sorcerer’s Apprentice / Ucenicul vrăjitor (2010) – Veronica Trailer
The Whistleblower / Martor și acuzator (2010) Trailer
Baarìa (2009) Trailer
Ne te retourne pas (2009) Trailer
Omaggio a Roma (2009) – Tosca
The Private Lives of Pippa Lee / Viețile secrete ale Pippei Lee (2009) – Gigi Lee Trailer
L’uomo che ama / Dorințe vinovate (2008) – Alba Trailer
Sanguepazzo / Sânge nebun (2008) – Luisa Ferida Trailer
Heartango (2007) – L’inafferrabile/La passionale/L’indecisa/La curiosa/L’aggressiva/La mamma/La premurosa
Le deuxième souffle / Ultima șansă (2007) – Manouche Trailer
Manuale d’amore 2 (Capitoli successivi) (2007) – Lucia
Shoot’em Up / Lichidati-i! (2007) – Diary Queen Trailer
N (Io e Napoleone) / Eu și Napoleon (2006) – Baroneasa Emilia Speziali
Sheitan (2006) – La belle vampiresse
The Stone Council / Consiliul de piatră (2006) – Laura Siprien
Combien tu m’aimes? / Cât mă iubești? (2005) – Daniela
The Brothers Grimm / Frații Grimm (2005) – Regina Trailer
Agents secrets / Agenti secreti (2004) – Barbara/Lisa Trailer
She Hate Me / Ea mă urăște! (2004)
The Passion of the Christ / Patimile lui Hristos (2004) – Maria Magdalena Trailer
Ricordati di me / Amintește-ți de mine (2003) – Alessia
Tears of the Sun / Lacrimi din Soare (2003) – Dr. Lena Hendricks Trailer

FOTO: Facebook

Continue Reading

Biografii

BIOGRAFII: Maia Morgenstern

Published

on

Maia Emilia Ninel Morgenstern este o actriţă română de teatru şi film. Născută în Bucureşti la data de 1 mai 1962 la București, Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru şi Film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Naţional ”Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard. Ea este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele “Balanţa”, “Cel mai iubit dintre pământeni”, “Patimile lui Hristos”.

Maia Morgenstern a fost căsătorită de două ori. Are trei copii: Tudor Aaron, Eva Lea Cabiria şi Ana Isadora. Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană ”Luceafărul de dimineaţă”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul “Patimile lui Hristos”. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

Din 2010 este numită ambasador pentru Alianţa Civilizaţiilor în România.

În iunie 2012 apare într-un spot (pro bono) în care sprijină campania ”Salvaţi Roşia Montană” acesta devenind într-o singură zi cel mai vizionat clip al artistei pe youtube.

A jucat în numeroase filme româneşti şi străine, fiind una dintre puţinele actriţe românce care a reuşit să pătrundă în cinematografia străină.

Filmografie:

2014 What About Love (în producţie)… Sister Martina
2009 Andrassy Street 60. (în producţie) … Eszter Somos
2013 Domnisoara Christina
2012 Carmen… dr. Janos
2011 Fata din Transilvania
2011 Sange Tanar, Munti Si Brazi… Mama
2010 Luna verde… Simon
2010 Iubire Elena
2010 Les gens ne savent pas peut-être… Anne
2010 Iubire si onoare (Serial TV)… Marieta
2009 Eva… Maria
2009 Aniela (Serial TV)… Maica Stareta
2009 O secunda de viata
2008 Mar nero – Marea Neagra… Madalina – Angela’s sister
2008 Zweite Frau, Die… Bogdana
2006 Margo… Margo’s Stepmother
2006 Visuri otrăvite… Ada’s mother
2006 Mansfeld… Mrs. Mansfeld
2005 Homme pressé, L’ … Bonne de Bois de Rose
2005 15… Irene
2004 The Passion of the Christ – Patimile lui Hristos… Mary
2004 The Making of ‘The Passion of the Christ’… Propriul rol
2004 Damen tango
2004 Casatorie imposibila (Serial TV) …
2004 Orient Express… Amalia Frunzetti
2003 A rózsa énekei… Olga
2003 Bolondok éneke… Gina
2001 Patul lui Procust… Doamna T.
2000 Dark Prince: The True Story of Dracula – Printul noptii… Woman at Fountain
2000 Marie, Nonna, la vierge et moi… Nonna
1999 Triunghiul mortii… Regina Maria
1999 Fata în fata
1999 Kínai védelem
1998 Álombánya, Az
1997 Witman fiúk… Mrs. Witman
1997 Omul zilei
1995 To vlemma tou Odyssea… ‘Ulysses’ Wife
1995 Siódmy pokój… Edith Stein
1994 Nostradamus… Helen
1993 Trahir… Woman in Prison
1993 Casa din vis
1993 Cel mai iubit dintre pamînteni… Matilda
1992 Balanta… Nela
1992 Ramînerea
1991 Baiatul cu o singura bretea
1991 Cei care platesc cu viata
1990 Pasaj
1989 Marea sfidare
1988 Maria si marea… Maria
1986 Anotimpul iubirii
1984 Secretul lui Bachus… Coca – girl in the restaurant
1984 Secretul lui Bachus… The girl in the restaurant
1983 Spinoase-s caile iubirii… Rozalia
1983 Prea cald pentru luna mai
1983 Dreptate în lanturi

Continue Reading

Biografii

Biografii: Kate Winslet

Published

on

Biografii: Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet s-a nascut pe data de 5 octombrie 1975, în Reading, Anglia.

Bunicii ei, Oliver si Linda Bridges au fost scenaristi si parintii ei, Roger Winslet şi mama Sally au fost actori. Ambele ei surori, Anna si Beth sunt actrite, fratele ei mai mic Joss Winslet fiind singurul care nu are legatura cu actoria.

La varsta de 11 ani, Kate Winslet si-a facut debutul intr-o reclama pentru “Honey Monster”, dupa care a aparut in mai multe seriale, cel mai important fiind Get Back. Ea a jucat alaturi de Emma Thompson si Hugh Grant, in adaptarea piesei lui Jane Austen, Sense and Sensibility, lucru care i-a consolidat cariera de actrita.
Kate-Winslet-bio-4Kate Winslet este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a jucat într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din “Titanic”, energica Marianne Dashwood din “Raţiune şi simţire” şi muza lui J. M. Barrie din “În căutarea tărâmului pierdut”.

In anul 1997, Kate Winslet a jucat rolul vietii ei, in filmul lui James Cameron in filmul Titanic. Rolul ei ca Rose DeWitt Bukater nu numai ca a starnit invidie la nivel mondial printre adolescente (pentru ca a jucat alaturi de Leunardo DiCaprio), dar a marcat si trecerea ei de la filmele independente la filmele blockbuster. Desi Kate a fost foarte laudata, ea a refuzat doua roluri principale in Shakespeare in Love şi in Anna and the King, pentru a juca in doua filme independente Hideous Kinky (1998) si Holy Smoke (1999).

De-a lungul timpului, actrita a mai putut fi vazuta in filme precum Enigma (2001), Iris (2001), The Life of David Gale (2003) si in animatia Flushed Away (2006) alaturi de Hugh Jackman.

Kate Winslet a primit în 2009 Oscarul, dar şi premiul BAFTA pentru rolul din “Cititorul/ The Reader”, precum şi un Glob de Aur pentru prestaţia din “Nonconformiştii/ Revolutionary Road”.

La ediţia din 2012 a premiilor Globul de Aur, Kate Winslet a fost desemnată “cea mai bună actriţă într-un lungmetraj TV sau într-o miniserie” pentru rolul său din serialul “Mildred Pierce”. Tot in 2012, la cea de-a 37-a gală a premiilor César, actriţa britanică a primit un premiu onorific pentru întreaga carieră.

Kate a fost căsătorită cu regizorul Jim Threapleton și au împreună o fiică, Mia, care s-a născut în 2000. După divorţul din 2001, actriţa s-a căsătorit cu regizorul Sam Mendes, cu care are un fiu, Joe, născut în 2003. La începutul lui 2010, Kate s-a despărțit de Sam Mendes, iar în decembrie 2012, s-a căsătorit cu Ned Rocknroll, fiul miliardarului Richard Branson, cu care are un baiat, Bear Blaze Winslet, născut în 2013.

FOTO: Facebook, Twitter & Instagram

Continue Reading

diverse