Home » Biografii » Biografii: Sandra Izbașa

Biografii: Sandra Izbașa

sandra-izbasa-biografieSandra Raluca Izbașa, cunoscută mai ales ca Sandra Izbașa, (n. 18 iunie 1990, București) este o gimnastă română de talie mondială, participantă și medaliată, începând cu anul 2006, la competiții de mare anvergură, europene, mondiale, respectiv la Jocurile Olimpice de vară din 2008 și la Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra, unde a fost medaliată cu aur la sărituri.

În concursul pe echipe de la Jocurile Olimpice din 2008, desfășurat miercuri 13 august 2008, Sandra Izbașa a obținut medalia olimpică de bronz alături de Gabriela Drăgoi, Steliana Nistor și Anamaria Tămârjan. În evoluția pe aparate, Izbașa a obținut medalia de aur la sol.

Sabdra Izbașa a optat pentru cariera militară, în mai 2013 fiind înaintată la gradul de locotenent prin ordin al ministrului Ministerului Apărării Naționale.

sandra-izbasa33Sandra Izbașa a început gimnastica în anul 1994 la clubul CSS Steaua București după ce a cochetat cu tenisul, scrima și handbalul. În anul 2002 s-a alăturat lotului național de gimnastică. La Campionatele Europene de Juniori din 2004 s-a clasat a șasea la individual și a câștigat medalia de argint în finala la sol; colega ei, Steliana Nistor, cîștigase medalia de aur. Un an mai târziu, la întâlnirea internațională de juniori din Japonia a câștigat medalia de aur la sol și sărituri.

2004
Campionatul european de gimnastica artistica de junioride la Amsterdan–argint pe echipe,argint la sol.

2006
Campionatul european de gimnastică artistică de la Volos — aur la sol, argint pe echipe, bronz la bârnă
Campionatul mondial de gimnastică artistică de la Aarhus, Danemarca — bronz la individual compus, argint la bârnă.

2007
Campionatul european de gimnastică artistică de la Amsterdam, Olanda — argint la individual compus și bârnă
Campionatul mondial de gimnastică artistică de la Stuttgart, Germania — bronz pe echipe.

2008
Campionatul european de gimnastică artistică de la Clermont-Ferrand, Franța — aur pe echipe, aur la sol, argint la bârnă
Jocurile Olimpice de vară, Beijing, 2008 — Competiția pe echipe, medalia de bronz cu echipa feminină de gimnastică a României și medalia de aur la sol.
Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Cottbus, Germania–bronz la bârnă, aur la sol
Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Madrid, Spania–bronz la sol

2011
Campionatul european de gimnastică artistică de la Berlin, Germania — aur la sol, aur la sărituri

2012
Campionatele Europene de la Bruxelles: Aur la echipe, aur la sărituri
Jocurile Olimpice de vară, Londra, 2012 — Competiția pe echipe, medalia de bronz cu echipa feminină de gimnastică a României și medalia de aur la sărituri ( 15,383 la prima săritură, 15,000 la cea de-a doua, rezultând media 15,191).

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.