Home » Biografii » Biografii: Kate Winslet

Biografii: Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet s-a nascut pe data de 5 octombrie 1975, în Reading, Anglia.

Bunicii ei, Oliver si Linda Bridges au fost scenaristi si parintii ei, Roger Winslet şi mama Sally au fost actori. Ambele ei surori, Anna si Beth sunt actrite, fratele ei mai mic Joss Winslet fiind singurul care nu are legatura cu actoria.

La varsta de 11 ani, Kate Winslet si-a facut debutul intr-o reclama pentru “Honey Monster”, dupa care a aparut in mai multe seriale, cel mai important fiind Get Back. Ea a jucat alaturi de Emma Thompson si Hugh Grant, in adaptarea piesei lui Jane Austen, Sense and Sensibility, lucru care i-a consolidat cariera de actrita.
Kate-Winslet-bio-4Kate Winslet este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a jucat într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din “Titanic”, energica Marianne Dashwood din “Raţiune şi simţire” şi muza lui J. M. Barrie din “În căutarea tărâmului pierdut”.

In anul 1997, Kate Winslet a jucat rolul vietii ei, in filmul lui James Cameron in filmul Titanic. Rolul ei ca Rose DeWitt Bukater nu numai ca a starnit invidie la nivel mondial printre adolescente (pentru ca a jucat alaturi de Leunardo DiCaprio), dar a marcat si trecerea ei de la filmele independente la filmele blockbuster. Desi Kate a fost foarte laudata, ea a refuzat doua roluri principale in Shakespeare in Love şi in Anna and the King, pentru a juca in doua filme independente Hideous Kinky (1998) si Holy Smoke (1999).

De-a lungul timpului, actrita a mai putut fi vazuta in filme precum Enigma (2001), Iris (2001), The Life of David Gale (2003) si in animatia Flushed Away (2006) alaturi de Hugh Jackman.

Kate Winslet a primit în 2009 Oscarul, dar şi premiul BAFTA pentru rolul din “Cititorul/ The Reader”, precum şi un Glob de Aur pentru prestaţia din “Nonconformiştii/ Revolutionary Road”.

La ediţia din 2012 a premiilor Globul de Aur, Kate Winslet a fost desemnată “cea mai bună actriţă într-un lungmetraj TV sau într-o miniserie” pentru rolul său din serialul “Mildred Pierce”. Tot in 2012, la cea de-a 37-a gală a premiilor César, actriţa britanică a primit un premiu onorific pentru întreaga carieră.

Kate a fost căsătorită cu regizorul Jim Threapleton și au împreună o fiică, Mia, care s-a născut în 2000. După divorţul din 2001, actriţa s-a căsătorit cu regizorul Sam Mendes, cu care are un fiu, Joe, născut în 2003. La începutul lui 2010, Kate s-a despărțit de Sam Mendes, iar în decembrie 2012, s-a căsătorit cu Ned Rocknroll, fiul miliardarului Richard Branson, cu care are un baiat, Bear Blaze Winslet, născut în 2013.

FOTO: Facebook, Twitter & Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*