Home » Biografii » Biografii: Justin Bieber

Biografii: Justin Bieber

Justin Bieber s-a născut pe 1 martie 1994 în Ontario, Canada. La vârsta de 12 ani s-a înscris într-un concurs muzical din oraş, clasându-se pe locul doi.

justin-bieber-bioA învăţat singur să cânte la pian, tobe, chitară şi trompetă. La sfârşitul anului 2007, Justin Bieber şi mama lui au început să posteze videoclipuri pe YouTube pentru ca familia şi prietenii să îl asculte. Videoclipurile erau coveruri după artişti precum Usher, Chris Brown, Stevie Wonder, Justin Timberlake şi Ne-Yo .

A fost descoperit de Scooter Braun ,care a devenit şi managerul său.

Albumul de debut “My World” al lui Justin Bieber a fost lansat pe 17 noiembrie 2009. Justin Bieber a lucrat cu Usher, care apare şi în videoclipul piesei “One Time”. Înaintea lansării albumului au fost promovate patru single-uri.

„One Time”, „One Less Lonely Girl”, „Love me” şi „Favorite Girl” au ajuns pe primele locuri în topurile din Canada dar şi din America. Acest lucru l-a facut pe Justin Bieber singurul artist în istoria Billboard care a avut 4 single-uri după albumul de debut în Top 40 înainte ca albumul să fie lansat.

“My World” a primit critici pozitive şi a ajuns pe locul 6 în U.S Billboard Top 200, vânzând peste 137 000 de albume în prima săptămână. În mai putin de o lună după lansare , albumul a primit discul de platină în Canada iar două luni mai târziu şi în Statele Unite, vânzând peste 1 milion de exemplare.

Justin Bieber a cântat şi pentru preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, în 2009, la spectacolul anual de Crăciun care are loc la Casa Albă .
Pentru a-i susţine efortul, Taylor Swift l-a invitat să cânte în deschiderea concertelor pe care aceasta le-a avut în Marea Britanie.
De asemenea, Justin Bieber a fost invitat să cânte alături de alţi artişti piesa “We are the world” pentru a ajuta pe cei din Haiti afectaţi de cutremurul de 7 grade pe scara Richter care a avut loc în ianuarie 2010. Justin Bieber a interpretat partea de început a piesei care iniţial a fost cântată de Lionel Richie.

Bieber s-a situat pe locul al treilea în topul celor mai influente persoane realizat de revista Forbes în anul 2012.

Început în septembrie 2012, turneul Belive al lui Justin Bieber a făcut înconjurul lumii. Cântăreţul canadian plănuieşte să scânte în peste 100 de oraşe din America de Nord, Europa, Africa, Oceania şi Asia.

Sursa foto: FACEBOOK

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.