Home » Biografii » Biografii: Jennifer Lopez

Biografii: Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, născută pe 24 iulie 1969, este o actriţă, dansatoare, cântăreaţă şi femeie de afaceri americană. Lopez a devenit cunoscută după ce a jucat în filmul “Trenul cu bani/ Money Train” (1995). Primul ei rol major a fost cel din drama biografică “Selena” (1997), care i-a adus un premiu ALMA şi o nominalizare la Globul de Aur.

jennifer-lopez-bio-12Jennifer Lopez s-a orientat apoi spre muzică, în 1999, odată cu lansarea albumului ei de debut, intitulat “On the 6”. Cel de-al doilea album al ei, “J. Lo”, lansat în 2001, a ajuns pe prima poziţie în topul Billboard 200, în aceeaşi săptămână în care filmul “Eu cu cine mă mărit?/ The Wedding Planner”, în care Jennifer juca rolul principal feminin, se clasa pe primul loc în box office-ul nord-american. Lopez a fost prima persoană din lume care a reuşit o astfel de performanţă.

Jennifer Lopez deţine şi o linie de articole vestimentare şi a lansat mai multe parfumuri. Devenită o veritabilă legendă în lumea modei, mai multe dintre ţinutele ei au captat atenţia presei internaţionale şi au stârnit vâlvă în publicaţiile de profil, aşa cum a fost cazul rochiei Versace de culoare verde pe care artista a purtat-o la cea de-a 43-a gală de decernare a premiilor Grammy, în anul 2000. Jennifer Lopez militează pentru respectarea drepturilor omului şi sprijină funcţionarea celebrului Spital pentru copii din Los Angeles.

În 2011, averea ei netă era estimată la 150 de milioane de dolari.

Viaţa personală a artistei a fost la rândul ei comentată îndelung în presa internaţională, care a acordat spaţii largi despre relaţiile pe care cântăreaţa le-a avut cu bărbaţi celebri. Jennifer Lopez s-a căsătorit cu cel de-al treilea ei soţ, Marc Anthony, în 2004 şi a născut gemeni – Maximilian şi Emme – pe 22 februarie 2008. Lopez şi Anthony au depus actele prin care solicitau divorţul în aprilie 2012.

Cântăreaţa a mai fost căsătorită cu Ojani Noa, din februarie 1997 până în ianuarie 1998, iar după o relaţie de câţiva ani cu rapperul Sean Combs (P. Diddy), ea s-a căsătorit cu dansatorul Cris Judd, de care a divorţat în iunie 2002, după o căsnicie care a durat 10 luni.

Aleasă recent de Forbes cea mai influentă celebritate din lume, Jennifer Lopez are în prezent o relaţie cu dansatorul în vârstă de 25 de ani Casper Smart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*