Home » Biografii » BIOGRAFII: Anne Hathaway

BIOGRAFII: Anne Hathaway

Anne Jacqueline Hathaway s-a nascut la 12 noiembrie 1982 in Brooklyn, New York si s-a mutat in Millburn ,New Jersey la varsta de sase ani.Este fiica avocatului Gerald Hathaway si a actritei Kate McCauley.

anne-hathaway-biografie_4Are doi frati: Thomas si Michael. A fost crescuta in spiritul religiei catolice, pe care o considera o religie cu valori puternice, si a vrut sa devina calugarita. La 15 ani a decis sa nu se calugareasca dupa ce a aflat ca fratele ei Michael este homosexual.

Anne a crescut in Millburn, New Jersey, si a absolvit liceul Millburn High School, unde a jucat in majoritatea pieselor de teatru. A studiat cateva semestre la universitatea Vassar College din Poughkeepsie, New York, transferandu-se apoi la NYU. In facultate a facut parte din corul scolii si a fost membru al companiei teatrale Barrow Group Theather Company, fiind prima adolescenta admisa.

Fiind si soprana, Hathaway a cantat de doua ori in 1998 la Carnagie Hall cu corul All Eastern U.S. High School Honors Chorus si a jucat in piese de teatru la Seton Hall Prep in West Orange. La trei zile dupa ce aparut la Carnagie Hall a primit rolul din serialul Get Real, in care a jucat un sezon. Dupa acest rol a aparut in filmele The other side of heaven(2001), un film religios slab primit de critici, si in The Princess Diaries.

In februarie 2002 a debutat pe Broadway in musicalul City Center Encores alaturi de Brian Stokes Mitchell. A primit critici pozitive pentru interpretarea lui Lily,un rol in registru comic. Dupa acest rol si-a reluat cariera cinematografica aparand in filmele Nicholas Nickleby, Desert News si Ella Enchanted.

In 2004 i s-a oferit rolul principal din Fantoma de la opera, dar l-a refuzat fiind in contract cu Disney filmand in aceeasi perioada The princess diaries 2, un esec la box-office.

A ajuns la faima internationala in urma rolului sotiei lui Jake Gylenhaal din Brokeback Mountain, in 2005.

Actriţa americană Anne Hathaway a fost apreciată de critici şi de public pentru rolul din “Rachel se mărită/ Rachel Getting Married”, de Jonathan Demme, pentru care a fost nominalizată, în 2009, la Oscar. Actriţa a jucat, de asemenea, în “Diavolul se îmbracă de la Prada”. Actriţa a putut fi văzută pe marile ecrane în 2010 în filmul “Dragoste şi alte dependenţe/ Love and Other Drugs”, în care joacă alături de Jake Gyllenhaal, dar şi în animaţia “Alice în Ţara Minunilor/ Alice in Wonderland”, de Tim Burton, în care a jucat rolul Reginei Alba. În 2011, actriţa a asigurat vocea personajului Jewel din animaţia de mare succes “Rio” şi a jucat rolul Fantine din filmul “Les Miserables”, regizat de Tom Hooper, pentru care a primit un trofeu Oscar în 2013 pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar.

Pasiunile actritei sunt decoratiunile interioare si cititul.Romanul ei preferat este The Fountainhead de Ayn Rand .Cantaretii ei preferati sunt Judy Garland,Rilo Kiley si Blonde Readhead.

Anne Hathaway s-a căsătorit in septembrie 2012 cu Adam Shulman, la aproximativ un an de la logodna lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*