Home » Bacau » Ziua Aviatiei Romane la Bacau. VIDEO

Ziua Aviatiei Romane la Bacau. VIDEO

Duminica, 19 iulie 2009, a fost o zi extrem de calduroasa in Bacau. M-am trezit pe la 7,30, am pus camera video si trepiedul in geanta si, putin dupa ora opt (8 si ceva fix!), mi-am luat zborul spre Baza Aeriana 95, acolo unde urma sa aiba loc mitingul aviatic prilejuit de Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene.

A fost un “zbor” plin de peripetii! Mai intai am incercat sa “aterizez” la Aeroport, apoi la Colegiul “Henri Coandă”, dupa care m-am trezit pe o straduta fara nume…Bine camuflata aceasta Baza Aeriana 95! Sau poate ca nu prea mai recunosc eu orasul! Ajuns in cele din urma si la locul faptei (vlaguit de forte, se intelege), am si fost “ochit” de un cadru militar feminin (frumoasa si cu o tinuta impecabila, am lipici!) care m-a controlat in geanta de umar cu niste manute atat de delicate … Bine, tot restul zilei respective mi-am contemplat mutra in oglinda de la bucatarie, uimit si inciudat, intrebandu-ma obsesiv: de ce doar pe mine dintr-un grup de 20-30 de persoane cu genti si gentute? Ce mai, din acel moment am inceput sa ma suspectez de multe rele, inclusiv de faptul ca n-as putea urca intr-un avion cu un geamantan burdusit cu jucarii gonflabile, spre exemplu 🙂 .Si tot din acea zi mi s-a spulberat si visul de a fi racolat de serviciile secrete si/sau de grupurile infractionale – am o privire suspecta !

La spectacolul aerian au asistat peste 1000 de oficialitati si cetateni obisnuiti ai municipiului. Totul a inceput la orele 10 cu ceremonii militare si regilioase, dupa care au urmat zboruri demonstrative ale avioanelor de tip MIG 21 Lancer, YAK 52, AN 26, AN 2, Festival, Zephyr 200, Icarus, CTSW si FK 9 si ale elicopterelor tip IAR 330 Puma si EC 120 si lansari de parasutisti. Diverse aparate de zbor si tehnica militara au putut fi admirate si in cadrul expozitiei din apropierea pistei.

Nu stiu ce a fost in mintea mea cand am crezut ca pot filma zborul unui MIG cu camera montata pe un trepied…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*