Connect with us

Bacau

Ziua Aviatiei Romane la Bacau. VIDEO

Published

on

Duminica, 19 iulie 2009, a fost o zi extrem de calduroasa in Bacau. M-am trezit pe la 7,30, am pus camera video si trepiedul in geanta si, putin dupa ora opt (8 si ceva fix!), mi-am luat zborul spre Baza Aeriana 95, acolo unde urma sa aiba loc mitingul aviatic prilejuit de Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene.

A fost un “zbor” plin de peripetii! Mai intai am incercat sa “aterizez” la Aeroport, apoi la Colegiul “Henri Coandă”, dupa care m-am trezit pe o straduta fara nume…Bine camuflata aceasta Baza Aeriana 95! Sau poate ca nu prea mai recunosc eu orasul! Ajuns in cele din urma si la locul faptei (vlaguit de forte, se intelege), am si fost “ochit” de un cadru militar feminin (frumoasa si cu o tinuta impecabila, am lipici!) care m-a controlat in geanta de umar cu niste manute atat de delicate … Bine, tot restul zilei respective mi-am contemplat mutra in oglinda de la bucatarie, uimit si inciudat, intrebandu-ma obsesiv: de ce doar pe mine dintr-un grup de 20-30 de persoane cu genti si gentute? Ce mai, din acel moment am inceput sa ma suspectez de multe rele, inclusiv de faptul ca n-as putea urca intr-un avion cu un geamantan burdusit cu jucarii gonflabile, spre exemplu 🙂 .Si tot din acea zi mi s-a spulberat si visul de a fi racolat de serviciile secrete si/sau de grupurile infractionale – am o privire suspecta !

La spectacolul aerian au asistat peste 1000 de oficialitati si cetateni obisnuiti ai municipiului. Totul a inceput la orele 10 cu ceremonii militare si regilioase, dupa care au urmat zboruri demonstrative ale avioanelor de tip MIG 21 Lancer, YAK 52, AN 26, AN 2, Festival, Zephyr 200, Icarus, CTSW si FK 9 si ale elicopterelor tip IAR 330 Puma si EC 120 si lansari de parasutisti. Diverse aparate de zbor si tehnica militara au putut fi admirate si in cadrul expozitiei din apropierea pistei.

Nu stiu ce a fost in mintea mea cand am crezut ca pot filma zborul unui MIG cu camera montata pe un trepied…

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bacau

Klaus Iohannis vine la Bacău

Published

on

Președintele Klaus Iohannis vine, joi, la Bacău, într-o vizită la societatea comercială Aerostar S.A., Grup Industrial Aeronautic – Bacău, și pentru a participa la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”.

Administrația Prezidențială a anuțat că președintele Klaus Iohannis se va afla joi în municipiul Bacău, ocazie cu care acesta va efectua o vizită la societatea comercială Aerostar S.A., companie care este lider local și regional în domeniul fabricației de piese destinate domeniului aviației, în întreținerea de avioane civile și în furnizarea de soluții în domeniul sistemelor defensive aero și terestre.
”De asemenea, acesta va participa la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”, în cadrul căreia va avea un dialog cu tinerii despre proiectele lor, cât și despre modul în care aceștia se pot implica în dezvoltarea țării”, mai arată comunicatul Administrației Prezidențiale.

Evenimentul este programat pentru joi, 26 aprilie 2018, de la ora 17:00, la Centrul de Afaceri.

Continue Reading

Bacau

Bacău: Comuna Ardeoani este în insolvenţă, iar autoritatile nu au alocat bani pentru salvarea ei

Published

on

Şase localităţi din ţara noastră sunt în insolvenţă, iar Ministerul Finanţelor nu a alocat nici un ban din cotele defalcate ca să le scoată din această situaţie, susţine deputatul PNL Romeo Nicoară, într-o solicitare către ministrul finanţelor Eugen Teodorovici.

Toate aceste localităţi au datorii foarte mari şi au intrat oficial în procedură de insolvenţă, prin decizii ale instanţelor de judecată.

Conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern, unităţile adminis­trative care au datorii mai vechi de 120 de zile, reprezentând peste 50% din bugetul general sau nu au plătit salariile pe o perioadă mai mare de 120 de zile de la data scadenţei, intră în insolvenţă.

Astfel, localităţile Aninoasa (Hunedoara), Nalbant (Tulcea), Ardeoani (Bacău), Călineşti Oaş (Satu Mare), Naruja (Vrancea), Andreiaşu de Jos (Vrancea) sunt administrate de creditori. “Primăriile nu au bani să îşi plătească datoriile din bugetul local, fiind necesar să primească bani de la Guvern. Fostul premier Mihai Tudose a afirmat că este treaba primăriilor să găsească o soluţie pentru aceste probleme, pe când primarii acuză Guvernul că nu le acordă bani din buget pentru a scăpa de insolvenţă”, spune politicianul român, citat de Bursa.

Deputatul PNL dă ca exemplu comuna Ardeoani din judeţul Bacău, care a intrat în insolvenţă pe 10 ianuarie 2014: “Ponderea obligaţiilor de plată în totalul cheltuielilor bugetului general centralizat al comunei este de 268%, primăria având obligaţii de plată de 5.314.084 lei”.

Deputatul PNL îl întreabă pe Eugen Teodorovici dacă Ministerul Finanţelor are în vedere promovarea unor măsuri de sprijin şi care sunt paşii necesari de făcut, astfel încât cetăţenii din aceste localităţi să nu aibă de suferit.

FOTO: Facebook

Continue Reading

Bacau

Pietonalul din centrul Bacăului arată ca după bombardament. Dar s-au pus panseluţe la Primărie! VIDEO

Published

on

Pietonalul din centrul Bacaului arata ca dupa bombardament. Dar s-au pus panselute la Primarie! VIDEO.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse