Home » Bacau » Valentine’s Day in Bacau: Casatoreste-te pentru o zi!

Valentine’s Day in Bacau: Casatoreste-te pentru o zi!

In Romania comunista, Valentine’s Day si Dragobetele n-au fost sarbatorite niciodata, deoarece niciuna dintre cele doua sarbatori nu au nimic de-a face cu traditiile si obicieurile romanesti, si cu atat mai putin cele din Moldova. Dragi “dragobiti”, nu strambati din nas, Dragobetele e la fel de lipsit de substanta nationala ca si Sfantul Valentin, neexistand atestări documentare ale acestei sărbători decât în secolul al XIX-lea, „ceea ce nu înseamnă mare lucru pe scara timpului”, dupa cum sustine Nicolae Constantinescu, reputat etnolog al Universitatii din Bucuresti.

Cu toate astea, mediatizarea lor, si faptul ca sunt legate de sentimentul iubirii, a suscitat azi, intre orele 14-21, interesul bacauanilor de toate varstele, care si-au propus sa “iubeasca” pe tema data participand la un excelent spectacol intitulat sugestiv “Casatoreste-te pentru o zi!”, eveniment organizat in incinta Arenei Mall de catre Tineretul National Liberal.

Astfel, cuplurile au putut să se căsătorească pentru 24 de ore. Multi tineri care s-au prezentat la Oficiul de Stare Civilă amenajat special de Ziua Îndrăgostiţilor în Arena Mall au dorit să-şi înnoiască jurămintele de dragoste. Alţii, însă au vrut să vadă cum e “să fii luat cu acte”.

Tot in Arena Mall, începand cu orele 19.00, un alt eveniment de excepție: Valentine Shopping Party. Distracția a fost asigurata de Cosmina Pasarin si Kamara, DJ Project si Dj Rhinno&Sylvia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*