Home » Bacau » Reținuți și cercetați pentru introducere de bunuri interzise în penitenciar
Inchisoare

Reținuți și cercetați pentru introducere de bunuri interzise în penitenciar

Polițiștii băcăuani au depistat trei persoane, care au încercat să introducă telefoane mobile în Penitenciarul Bacău. Bunurile erau disimulate în articolele de vestimentație, iar față de cei trei s-a luat măsura reținerii.

La data de 26 august a.c., polițiștii din Bacău a fost sesizaţi despre faptul că angajații Penitenciarului Bacău au identificat o persoană, care deținea a supra sa obiecte interzise în unitatea respectivă.

Polițiștii de investigații criminale, care s-au deplasat la fața locului, au identificat un bărbat de 28 de ani, din județul Neamț, asupra căruia angajații Penitenciarului Bacău au găsit două telefoane mobile, cartele, încărcător și cablu de date, disimulate în articolele de vestimentație.

Din primele verificări a rezultat că bărbatul de 28 de ani s-a prezentat la Penitenciarul Bacău, pentru a vizita o persoană privată de libertate.

În urma cercetărilor polițiștii au identificat în apropierea unității un autovehicul în care se aflau un tânăr de 20 de ani și o persoană de sex feminin de 30 de ani, ambii din județul Neamț, rude cu o persoană aflată în perioada de executare a unei pedepse cu închisoarea.

S-a mai stabilit din cercetări că cele trei persoane s-au deplasat împreună în municipiul Bacău, iar bărbatul de 28 de ani a primit articolele de vestimentație de la tânărul de 20 de ani, cunoscând că în interiorul acestora se aflau disimulate obiectele interzise.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de introducere de bunuri interzise în penitenciar.

Față de cele trei persoane s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului cu propunere de instituire a controlului judiciar.

Sursa: IPJ Bacau

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.