Home » Bacau » Proiect de lege: Municipiul Moineşti şi oraşele Comăneşti şi Buhuşi, transformate în sate sau comune!

Proiect de lege: Municipiul Moineşti şi oraşele Comăneşti şi Buhuşi, transformate în sate sau comune!

Mai multe oraşe din România ar putea deveni sate. Mai mulţi deputaţi au depus o iniţiativă legislativă prin care oraşele cu mai putin de 25 de mii de locuitori să fie transformate în sate sau comune.

Astfel, în judeţul Bacău, municipiul Moineşti (21.787 de locuitori) si oraşele Comăneşti (19.568 persoane), Buhuşi (14.562), Dărmăneşti (12.247), Târgu Ocna (11.300) şi Slănic Moldova (4.198) vor fi transformate in sate si comune pentru a putea primi fonduri de dezvoltare.

Proiectul de lege a fost iniţat de mai mulţi deputaţi PSD şi a plecat de la identificarea aşa-numitei „zone gri” în încadrarea administrativă a localităţilor din România. Din aceasta fac parte 463 de sate care intră, din punct de vedere administrativ, în componenţa spaţiului urban (adică în administrarea oraşelor) şi 250 de localităţi (35 municipii şi 215 oraşe) care au sub 25.000 de locuitori şi „nu au atins încă indicatorii cantitativi şi calitativi minimali de dezvoltare urbană”, potrivit Expunerii de motive a proiectului.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.