Home » Bacau » Prefectul de Bacău, Maricica Coșa, trece printr-o perioadă de blazare!

Prefectul de Bacău, Maricica Coșa, trece printr-o perioadă de blazare!

Nouă parlamentari din PSD, PNL și ALDE – dintre care șapte sunt foști prefecți – au depus săptămana aceasta la Senat o propunere legislativă prin care s-ar institui Ziua Instituției Prefectului din Romania, scrie publicatia PressOne.ro.

Foștii prefecți care au inițiat proiectul de lege consideră că rolul “ispravnicilor administratori” este trecut cu vederea, iar ziua de 2 aprilie ar urma sa repare, simbolic, această nedreptate.

Astfel, propunerea de lege depusă de cei nouă parlamentari prevede instituirea zilei de 2 aprilie drept “Ziua Institutiei Prefectului din Romania”, iar aceasta ar urma să fie marcată de autoritațile locale prin: “Organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific dedicate recunoașterii rolului și meritelor institutiei Prefectului la dezvoltarea tării noastre din punct de vedere economic, cultural și social”.

Prefectul de Bacău, Maricica Coșa, laudă cu entuziasm demersul celor nouă parlamentari.

“E o inițiativă foarte bună, lăudabilă, de altfel. Foarte bună! Pentru mai multă vizibilitate și pentru conștientizarea cetățenilor, este foarte bună! Mă bucur, totodată, și îi felicit pe domnii parlamentari!”, a declarat Maricica Coșa pentru PressOne.

Întrebată de ce ar fi nevoie de o Zi a Prefectului, ea a explicat:

“Pentru că, în ultima perioadă, instituția prefectului trece, așa, printr-o perioadă de blazare. Sau a trecut, cel puțin. Ce spuneți și dumneavoastră: parlamentarii care susțin sunt foști prefecți, care știu ceea ce înseamnă, și considerăm că instituțiile noastre au nevoie de mai multă vizibilitate. Eu zic că este un prim pas, dacă spuneți că această zi ar urma să fie împletită cu niște acțiuni“.

I-am detaliat proiectul:

Ziua de 2 aprilie ar urma să fie zi de sărbătoare, și fiecare județ, în funcție de fondurile alocate, decide cum să o celebreze.

Maricica Coșa s-a entuziasmat din nou:

“Foarte bună inițiativa! Pentru că noi nu avem buget pentru astfel de acțiuni!”.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.