Home » Bacau » „Pactul pentru Moldova“ al PMP, lansat la Bacău în prezenţa Elenei Udrea

„Pactul pentru Moldova“ al PMP, lansat la Bacău în prezenţa Elenei Udrea

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a lansat, miercuri, la Bacau, un document programatic intitulat “Pactul pentru Moldova”. Iata mai jos comunicatul de presa al PMP:

Partidul Mişcarea Populară a lansat azi Pactul pentru Moldova, în prezenţa liderilor PMP din cele opt judeţe ale Moldovei şi a liderilor PMP de la centru, în frunte cu preşedintele partidului Eugen Tomac, deputatul PMP Elena Udrea şi coordonatorul regional pentru Moldova, deputatul PMP Valerian Vreme.

Lansarea Pactului pentru Moldova a avut loc la Sala Ateneu din Bacău, unde au fost prezenţi peste 1.000 de membri şi simpatizanţi ai PMP la cel mai mare eveniment public de până acum al Partidului Mişcarea Populară în regiunea Moldovei.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a salutat, în discursul său, forţa pe care popularii moldoveni au demonstrat-o la Bacău şi s-a arătat încrezător că Pactul pentru Moldova va trezi interesul moldovenilor pentru PMP. ‘Pactul pentru Moldova înseamnă multă solidaritate, multă pricepere şi multă muncă din partea noastră’, a spus Tomac. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară a atacat USL pentru guvernarea anti-cetăţean, dezastruoasă şi coruptă, dând ca exemple majorarea accizei la carburanţi prin care ‘Ponta vrea să fure banii românilor ca să-i dea baronilor locali’ şi situaţia de la ASF, ‘un borcan cu miere, unde sunt salarii şocant de mari’.

La rândul său, deputatul de Neamţ Elena Udrea a afirmat că Moldova are acum prin PMP ‘o forţă credibilă, care va demonstra prin acţiune şi viziune că face o altfel de politică şi că vine cu o atitudine diferită în faţa cetăţeanului, ca partener al cetăţeanului în realizarea proiectelor sale’. ‘Sunt mândră că sunt deputat de Moldova şi am venit aici pentru că şi eu cred că în această regiune trebuie să existe o abordare coerentă, integrată, a problemelor zonei. E păcat că o zonă aşa de bogată în resurse, cu oameni atât de muncitori, are parte de o putere politică la Bucureşti atât de opacă şi lipsită de interes pentru dezvoltare, pentru infrastructură, pentru binele oamenilor’, a mai spus Elena Udrea în faţa a peste 1.000 de membri PMP.

Arătând că Partidul Mişcarea Populară a prins rădăcini puternice în Moldova, deputatul PMP Valerian Vreme, preşedintele organizaţiei judeţene PMP Bacău şi coordonator regional al PMP, a afirmat că Pactul pentru Moldova îşi propune ‘armonizarea problemelor legate de dezvoltarea economică, socială, culturală a zonei’.

Pactul pentru Moldova reprezintă viziunea PMP pentru dezvoltarea zonei Moldovei şi propune, printre altele, dezvoltarea infrastructurii regionale prin construirea autostrăzilor Suceava – Bucureşti, Bacău – Braşov şi Iaşi – Piatra Neamţ – Tg. Mureş, realizarea podului peste Dunăre la Galaţi, modernizarea aeroporturilor din Iaşi, Bacău şi Suceava, valorificarea produselor agricole tradiţionale şi ecologice din Moldova, dar şi dezvoltarea turismului ecumenic şi cultural în regiune.

19 februarie 2014

Departamentul de comunicare al PMP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*