Connect with us

Bacau

„Pactul pentru Moldova“ al PMP, lansat la Bacău în prezenţa Elenei Udrea

Published

on

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a lansat, miercuri, la Bacau, un document programatic intitulat “Pactul pentru Moldova”. Iata mai jos comunicatul de presa al PMP:

Partidul Mişcarea Populară a lansat azi Pactul pentru Moldova, în prezenţa liderilor PMP din cele opt judeţe ale Moldovei şi a liderilor PMP de la centru, în frunte cu preşedintele partidului Eugen Tomac, deputatul PMP Elena Udrea şi coordonatorul regional pentru Moldova, deputatul PMP Valerian Vreme.

Lansarea Pactului pentru Moldova a avut loc la Sala Ateneu din Bacău, unde au fost prezenţi peste 1.000 de membri şi simpatizanţi ai PMP la cel mai mare eveniment public de până acum al Partidului Mişcarea Populară în regiunea Moldovei.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a salutat, în discursul său, forţa pe care popularii moldoveni au demonstrat-o la Bacău şi s-a arătat încrezător că Pactul pentru Moldova va trezi interesul moldovenilor pentru PMP. ‘Pactul pentru Moldova înseamnă multă solidaritate, multă pricepere şi multă muncă din partea noastră’, a spus Tomac. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară a atacat USL pentru guvernarea anti-cetăţean, dezastruoasă şi coruptă, dând ca exemple majorarea accizei la carburanţi prin care ‘Ponta vrea să fure banii românilor ca să-i dea baronilor locali’ şi situaţia de la ASF, ‘un borcan cu miere, unde sunt salarii şocant de mari’.

La rândul său, deputatul de Neamţ Elena Udrea a afirmat că Moldova are acum prin PMP ‘o forţă credibilă, care va demonstra prin acţiune şi viziune că face o altfel de politică şi că vine cu o atitudine diferită în faţa cetăţeanului, ca partener al cetăţeanului în realizarea proiectelor sale’. ‘Sunt mândră că sunt deputat de Moldova şi am venit aici pentru că şi eu cred că în această regiune trebuie să existe o abordare coerentă, integrată, a problemelor zonei. E păcat că o zonă aşa de bogată în resurse, cu oameni atât de muncitori, are parte de o putere politică la Bucureşti atât de opacă şi lipsită de interes pentru dezvoltare, pentru infrastructură, pentru binele oamenilor’, a mai spus Elena Udrea în faţa a peste 1.000 de membri PMP.

Arătând că Partidul Mişcarea Populară a prins rădăcini puternice în Moldova, deputatul PMP Valerian Vreme, preşedintele organizaţiei judeţene PMP Bacău şi coordonator regional al PMP, a afirmat că Pactul pentru Moldova îşi propune ‘armonizarea problemelor legate de dezvoltarea economică, socială, culturală a zonei’.

Pactul pentru Moldova reprezintă viziunea PMP pentru dezvoltarea zonei Moldovei şi propune, printre altele, dezvoltarea infrastructurii regionale prin construirea autostrăzilor Suceava – Bucureşti, Bacău – Braşov şi Iaşi – Piatra Neamţ – Tg. Mureş, realizarea podului peste Dunăre la Galaţi, modernizarea aeroporturilor din Iaşi, Bacău şi Suceava, valorificarea produselor agricole tradiţionale şi ecologice din Moldova, dar şi dezvoltarea turismului ecumenic şi cultural în regiune.

19 februarie 2014

Departamentul de comunicare al PMP

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bacau

Klaus Iohannis vine la Bacău

Published

on

Președintele Klaus Iohannis vine, joi, la Bacău, într-o vizită la societatea comercială Aerostar S.A., Grup Industrial Aeronautic – Bacău, și pentru a participa la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”.

Administrația Prezidențială a anuțat că președintele Klaus Iohannis se va afla joi în municipiul Bacău, ocazie cu care acesta va efectua o vizită la societatea comercială Aerostar S.A., companie care este lider local și regional în domeniul fabricației de piese destinate domeniului aviației, în întreținerea de avioane civile și în furnizarea de soluții în domeniul sistemelor defensive aero și terestre.
”De asemenea, acesta va participa la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”, în cadrul căreia va avea un dialog cu tinerii despre proiectele lor, cât și despre modul în care aceștia se pot implica în dezvoltarea țării”, mai arată comunicatul Administrației Prezidențiale.

Evenimentul este programat pentru joi, 26 aprilie 2018, de la ora 17:00, la Centrul de Afaceri.

Continue Reading

Bacau

Bacău: Comuna Ardeoani este în insolvenţă, iar autoritatile nu au alocat bani pentru salvarea ei

Published

on

Şase localităţi din ţara noastră sunt în insolvenţă, iar Ministerul Finanţelor nu a alocat nici un ban din cotele defalcate ca să le scoată din această situaţie, susţine deputatul PNL Romeo Nicoară, într-o solicitare către ministrul finanţelor Eugen Teodorovici.

Toate aceste localităţi au datorii foarte mari şi au intrat oficial în procedură de insolvenţă, prin decizii ale instanţelor de judecată.

Conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern, unităţile adminis­trative care au datorii mai vechi de 120 de zile, reprezentând peste 50% din bugetul general sau nu au plătit salariile pe o perioadă mai mare de 120 de zile de la data scadenţei, intră în insolvenţă.

Astfel, localităţile Aninoasa (Hunedoara), Nalbant (Tulcea), Ardeoani (Bacău), Călineşti Oaş (Satu Mare), Naruja (Vrancea), Andreiaşu de Jos (Vrancea) sunt administrate de creditori. “Primăriile nu au bani să îşi plătească datoriile din bugetul local, fiind necesar să primească bani de la Guvern. Fostul premier Mihai Tudose a afirmat că este treaba primăriilor să găsească o soluţie pentru aceste probleme, pe când primarii acuză Guvernul că nu le acordă bani din buget pentru a scăpa de insolvenţă”, spune politicianul român, citat de Bursa.

Deputatul PNL dă ca exemplu comuna Ardeoani din judeţul Bacău, care a intrat în insolvenţă pe 10 ianuarie 2014: “Ponderea obligaţiilor de plată în totalul cheltuielilor bugetului general centralizat al comunei este de 268%, primăria având obligaţii de plată de 5.314.084 lei”.

Deputatul PNL îl întreabă pe Eugen Teodorovici dacă Ministerul Finanţelor are în vedere promovarea unor măsuri de sprijin şi care sunt paşii necesari de făcut, astfel încât cetăţenii din aceste localităţi să nu aibă de suferit.

FOTO: Facebook

Continue Reading

Bacau

Pietonalul din centrul Bacăului arată ca după bombardament. Dar s-au pus panseluţe la Primărie! VIDEO

Published

on

Pietonalul din centrul Bacaului arata ca dupa bombardament. Dar s-au pus panselute la Primarie! VIDEO.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse