Home » Bacau » Ministrul Educatiei va trimite Corpul de control la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau?

Ministrul Educatiei va trimite Corpul de control la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau?

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a scris, pe contul său de Facebook, un mesaj în care le atrage atenţia inspectorilor şcolari generali că numirile directorilor de şcoli trebuie să ţină cont exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor în cauză. Mesajul vine în contextul în care au fost foarte multe scandaluri legate de numirile cu sprijin politic în școli.

Inspectoratul Scolar Judetean Bacău, condus de prof. Theodora Sotcan (membru PSD Bacau), este si el acuzat că schimbă directorii de școli si licee pe criterii politice.

“Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele judeţe, se petrec numirile prin detaşare ale directorilor de şcoli. Atrag atenţia tuturor inspectorilor şcolari generali că numirile directorilor trebuie să ţină seama exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor în cauză. Nu voi ezita să trimit Corpul de control pentru a verifica sesizările primite şi să iau măsuri ferme în situaţiile în care inspectorii şcolari numesc directorii pe alte criterii”, spune Mircea Dumitru.

El precizează că în cel mai scurt timp vor începe concursurile pentru directorii de unităţi de învăţământ, astfel încât “să se pună capăt practicilor care, an de an, au afectat profund şcoala”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*