Home » Bacau » Leslie Hawke, preşedinte al Asociaţiei Ovidiu Rom, a fost aleasă Ambasador al Anului European 2010 în România

Leslie Hawke, preşedinte al Asociaţiei Ovidiu Rom, a fost aleasă Ambasador al Anului European 2010 în România

Leslie Hawke, o americanca de la Bucuresti care are pe pereti covoare romanesti si arta populara, preşedinte al Asociaţiei Ovidiu Rom, a fost aleasă Ambasador al Anului European 2010 în România, ea urmând să susţină din această postură mesajele de combatere a sărăciei şi a excluziunii sociale.

“Consider că onoarea de a fi Ambasador al Anului European este o foarte bună ocazie de a aduce în atenţia publicului importanţa incluziunii educaţionale a tuturor copiilor din România încă de la o vârstă mică – pentru bunăstarea economică şi socială a tuturor românilor. Întreaga societate are de câştigat de pe urma creşterii nivelului general de educaţie. Şi reciproca, întreaga societate are de suferit de pe urma declinului acestui nivel. În prezent, rata alfabetizării în România este în scădere, pur şi simplu pentru că numărul copiilor afectaţi de sărăcia extremă este în creştere şi nu există o strategie naţională pentru prevenirea pierderii lor în sistemul educaţional actual”, a spus Leslie Hawke.

Mama actorul Ethan Hawke conduce Asociaţia Ovidiu Rom, a cărei misiune este de a ajuta copiii săraci să meargă la grădiniţă, să înceapă şcoala la aceeaşi vârstă cu ceilalţi copii din familii mai înstărite şi să aibă rezultate şcolare bune.
Peste 500 de copii si 300 de familii sarace din Bacau, Bucuresti si Buhusi au fost ajutate pana in prezent de OvidiuRom.
Primul program educativ care viza cerşetorii minori, iniţiat cu ajutorul învaţătoarei Maria Gheorghiu în cadrul noii Asociaţii Ovidiu Rom, a demarat în 2001, anul în care Leslie a ajuns în România, la Bacău, în calitate de voluntar Peace Corp. Au urmat alte programe şi campanii sociale şi educaţionale destinate copiilor şi familiilor cu o situaţie materială dezavantajată.
Anunţul desemnării lui Leslie Hawke în postura de Ambasador al Anului European 2010 în România a fost făcut în cadul ONGFest, organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, care a găzduit un nou eveniment naţional din cadrul campaniei “Anului european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale”, organizată la iniţiativa Comisiei Europene şi implementată în România de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia programe incluziune socială. În cadrul ONGFest, vizitatorii au avut posibilitatea de a se informa cu privire la obiectivele şi activităţile Anului European 2010, atât la nivelul României, cât şi al Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*