Home » Bacau » Incendiu de proporţii în judeţul Bacau. Mai multe hectare de pădure au luat foc

Incendiu de proporţii în judeţul Bacau. Mai multe hectare de pădure au luat foc

Un incendiu puternic se manifestă de două zile într-o pădure din zona muntoasă a judeţului Bacău, peste o sută de pompieri şi câteva zeci de voluntari încercând să limiteze extinderea flăcărilor, care au cuprins deja o suprafaţă de zece hectare de zonă împădurită.

Peste o sută de pompieri şi zeci de voluntari din comuna băcăuană Agăş încearcă de două zile să izoleze, într-o primă fază, şi apoi să stingă un incendiu de litieră, cioate şi buşteni uscaţi, care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare, din zona Târşogul Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Intensificările frecvente ale vântului, terenul greu accesibil, lipsa surselor de apă din zonă, precum şi prezenţa unor elemente de muniţie rămasă neexplodată au necesitat găsirea unei strategii eficiente de acţiune. Într-o primă fază, pentru eliminarea riscului la care erau expuse forţele de intervenţie, zona a fost asanată de către specialiştii pirotehnişti, care au ridicat 11 tuburi cartuş, de calibru 7,22 mm, acestea fiind transportate în siguranţă şi depozitate în vederea distrugerii. Ulterior, s-a început defrişarea unei fâşii de pădure, lată de aproximativ zece metri, astfel încât să se reuşească izolarea incendiului”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*