Home » Bacau » Încă un băcăuan prins la furat: Codruţ Olaru şi-a plagiat total teza de doctorat, coordonată de Tudorel Toader!

Încă un băcăuan prins la furat: Codruţ Olaru şi-a plagiat total teza de doctorat, coordonată de Tudorel Toader!

Codruţ Olaru, vicepreşedintele proaspăt ales al CSM, şi-a plagiat integral lucrarea de doctorat coordonată de Tudorel Toader, dezvăluie Pressone.ro. Tot conținutul este copiat din autori români sau din surse online.

Procurorul Codruţ Olaru a devenit doctor în drept pe 6 septembrie 2013, când era adjunct al procurorului general al României. Conducătorul său de doctorat a fost Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei, scrie Pressone.

Lucrarea de doctorat are 250 de pagini şi reprezintă, potrivit sitelului Pressone.ro, “o simplă inventariere a unor tematici cum ar fi traficul de droguri sau de persoane, terorismul, criminalitatea informatică sau spălarea banilor”.

Primele aproximativ 30 de pagini din teza lui Codruţ Olaru sunt copiate din mai multe surse, fiind intercalate paragrafe sau fraze din diverși autori: “Cunoașterea crimei organizate”, de Damian Miclea (2001), referatul “Organizații criminale” (2006), “Criminalitatea organizată și spălarea banilor”, de procurorul Gheorghe Mocuța etc.

Contactat de Pressone, Codruţ Olaru a negat că ar fi plagiat, le susţinând că şi-a scris singur lucrarea. Întrebat dacă și-a scris singur teza, Olaru a spus că nu a plagiat: “Indiscutabil nu a fost scrisă de altcineva. Eu am scris-o”.

Codruț Olaru este născut în 6 august 1973 și a absolvit în 1995, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, fiind licențiat în drept. Totodată, are o diplomă de masterat, la aceeași universitate, absolvită în 2005.

În 2007, a absolvit Colegiul Național de Apărare, la Universitatea Națională de Apărare Carol I. El are și un doctorat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Înre 1995 și 1999 a fost procuror la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău Justiție, se precizează în CV-ul său. Din 2000 până în 2002 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău Justiție.

Între 2002 și 2004 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău. Până în 2007, a fost procurorul-șef al DIICOT Bacău.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.