Home » Bacau » Guvernul Vasilica: Fostul penal Lucian Sova (vicepresedinte al PSD Bacau), propus la Ministerul Transporturilor

Guvernul Vasilica: Fostul penal Lucian Sova (vicepresedinte al PSD Bacau), propus la Ministerul Transporturilor

Lucian Sova, vicepresedinte al PSD Bacau, care din vara anului trecut a condus Ministerul Comunicatiilor, a fost propus sa preia conducerea Ministerului Transporturilor, portofoliu pe care a fost foarte aproape sa-l ia si in 2015, dupa demisia lui Ioan Rus, dar implicatiile sale in dosarul fostului judecator CCR, Toni Grebla, l-au indepartat de numirea in functie. Sova a fost partener de afaceri cu rusul Boris Golovin in Regional Romlines SA Bucuresti, o companie care se ocupa cu transportul rutier, a carei activitate este intrerupta de mai multi ani. Golovin este fost colonel in trupele Spetnatz – GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse care s-a stabilit in Romania dupa 1990 si care a infiintat, alaturi de oameni de afaceri rusi Nova Bank dar si Centrul de Afaceri Romano- Rus.

Pe 9 iulie 2015, DNA a intocmit un dosar penal pentru deputatii PSD Bacau Lucian Sova si Iulian Iancu pentru ‘folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase’. Acuzatiile faceau referire la la presupuse interventii pentru organizarea pe banii Transelectrica a transportului cu autocare a membrilor si simpatizantilor PSD la mitingul USL organizat la Bucuresti pe 17 octombrie 2010. Acest dosar avea legatura cu dosarul fostului judecator CCR, Toni Grebla. DNA a clasat pe 20 iunie 2017, acest dosar.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.