Home » Bacau » Grigore Filip: Avionul SMURD-ului este doar hangarizat la Aerostar Bacău

Grigore Filip: Avionul SMURD-ului este doar hangarizat la Aerostar Bacău

Avionul medical al SMURD, de tip Piper PA-42 Cheyenne III, despre care secretarul de stat Raed Arafat afirma că nu a putut fi folosit în transportul echipei de transplant la Oradea deoarece se află în hangarul firmei băcăuane Aetrostar pentru că îi lipseşte o piesă, este doar hangarizat la Bacău.

Cel puţin asta a susţinut Grigore Filip, preşedintele director general al companiei Aerostar, care a spus că nu a pretins niciun ban pentru hangarizare.

„L-am primit fără nicio obligație, nu am pretins nici măcar o plată pentru hangarizare. Nu a fost adus pentru reparații, deoarece Aerostar nu are specialiști pregătiți să efectueze aceste operații ori pe cele de mentenanță specifice unui asemenea aparat de zbor, ci numai pentru a sta la noi până se va găsi piesa de schimb defectă”, a spus Grigore Filip.

„Nu e responsabilitatea noastră nici reparația, nici procurarea piese de schimb. Am decis hangarizarea sa din spirit de intrajutorare, ținând cont că este un avion scump, dar și foarte necesar în momente medicale importante, iar dacă ar fi stat în aer liber există riscul de a se produce și alet deteriorări”, a mai spus directorul firmei Aerostar.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.