Home » Bacau » Fostul ministru al Educației: Inspectorii școlari din Bacău și București au încălcat cu bună știință metodologia și au refuzat să numească directorii, în așteptarea schimbării de la partid

Fostul ministru al Educației: Inspectorii școlari din Bacău și București au încălcat cu bună știință metodologia și au refuzat să numească directorii, în așteptarea schimbării de la partid

Fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, susține că există directori
de școli asupra cărora se fac presiuni să renunțe la posturi, pentru a fi repuși în funcție cei dinaintea lor. Precizările vin în contextul în care actualul ministru, Pavel Năstase, a semnat, vineri, un ordin prin care sute de persoan e care nu au promovat examenul sau nu s-au prezentat la examinare pot ocupa posturile de director și director adjunct la școli.

Fostul ministru a denunțat încălcarea legii de către inspectorii școlari din București și Bacău, despre care afirmă că au încălcat metodologia „cu bună știință”, astfel că ar fi refuzat să numească directori, „în așteptarea schimbării de la partid”.

„Se vorbește despre un număr de peste 650 de posturi de director și director adjunct care ar fi rămase neocupate în urma concursului și care, spun cei de la Educație, ar trebui să fie atribuite acelorași persoane aflate în funcție. Să rămânem fideli adevărului și să spunem că nimeni nu vorbește astăzi de posturile rămase neocupate pentru că inspectorii școlari generali de la București și Bacău (am aflat zilele acestea) au încălcat cu bună știință metodologia și au refuzat să numească directorii, în așteptarea schimbării de la partid. Nimeni nu vorbește că cele peste 650 de situații unde ar fi nevoie de numirea acelorași persoane sunt, de fapt, cu puțin peste 350, dacă scădem cele două județe unde inspectorii au așteptat schimbarea de la partid și nu au consultat consiliile profesorale pentru noi directori. Poate că situația de facto ar arăta un număr mult redus al excepțiilor invocate, dacă ar fi existat o preocupare reală pentru respectarea regulilor la nivelul județelor”, a scris Mircea Dumitru, marți, pe pagina sa de Facebook.

Mai multe detalii puteti gasi aici…

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*