Home » Bacau » E plin de bombe prin Bacău: Două costume de pirotehnişti, cumpărate de Consiliul Judeţean cu 54.000 lei!

E plin de bombe prin Bacău: Două costume de pirotehnişti, cumpărate de Consiliul Judeţean cu 54.000 lei!

Două costume de pirotehnişti au fost cumpărate de Consiliul Judeţean Bacău cu suma de 53.940 lei, echipament care va fi folosit de către angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău în misiuni de asanare a terenurilor unde sunt descoperite elemente de muniţie, sustine Mediafax.ro .

Asemănătoare echipamentelor folosite de geniştii de la SRI, cele două costume de pirotehnişti achiziţionate de Consiliul Judeţean Bacău sunt prevăzute, printre altele, cu sistem de comunicare audio-video între membrii echipei de intervenţie la asanarea unei zone unde au fost descoperite elemente active de muniţie.

Reprezentanţii ISU Bacău susţin că se impunea dotarea pirotehniştilor cu aceste echipamente performante, având în vedere pericolul la care se expun atunci când merg în diverse misiuni pe teritoriul judeţului Bacău.

“Este clar că personalul echipei pirotehnice din cadrul ISU Bacău va fi mult mai bine protejat pe timpul misiunilor de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din perioada conflictelor militare.”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pe lângă cele două echipamente de protecţie, Consiliul Judeţean Bacău a mai achiziţionat, tot pentru echipa de pirotehnişti a ISU, şi o autospecială de intervenţie, a cărui cost se ridică la 136.000 lei.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.