Home » Bacau » Drumul Crucii, refăcut în centrul Bacăului

Drumul Crucii, refăcut în centrul Bacăului

”Drumul Crucii” a fost refăcut în aceasta seara, in centrul Bacaului, de 70 de artisti profesioniști și amatori, rolul Mântuitorului Iisus Hristos fiind jucat de actorul Daniel Leş. Reprezentaţia simbolică s-a încheiat la statuia lui Ștefan cel Mare cu scena răstignirii.

Băcăuanii au urmărit cu interes jocul personajelor îmbrăcate în costume de epocă – Iisus Hristos, Maria – mama lui Iisus (rol interpretat de Rona Hartner), Pilat din Pont, Barabas, soldaţi romani si mironosiţe.

Actorii au reprodus toate cele 14 opriri ale lui Iisus, inainte sa fie crucificat. Procesiunea dramatica a vrut sa le aminteasca oamenilor ca Pastele este sarbatoarea Invierii lui Iisus si nu a meselor imbelsugate.

Video ProTv aici…

Actorul care interpretează rolul lui Isus, Daniel Leş, a avut o viaţă tumultoasă până să ajungă pe calea credinţei. Leş este de profesie artist ceramist, având mai multe distincţii naţionale şi internaţionale în acest domeniu. Activ în lumea interlopă, furându-şi soţia de acasă şi ajungând într-o situaţie dificilă, Dan Leş susţine că o forţă divină l-a ridicat şi i-a schimbat viaţa. La 18 ani acesta a fugit de acasă şi s-a căsătorit cu o fată de 17 ani. Sărăcia l-a împins în cercuri interlope, unde talentul lui Dan Leş era folosit pentru falsificarea paşapoartelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*