Home » Bacau » Dragos Benea, frate cu aghiuta ca sa treaca puntea: 40.000 lei din bugetul judetului pentru monitorizarea presei!

Dragos Benea, frate cu aghiuta ca sa treaca puntea: 40.000 lei din bugetul judetului pentru monitorizarea presei!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, a angajat o firmă de specialitate care să se ocupe în fiecare zi de monitorizarea presei locale.

CJ Bacău va aloca aproximativ 40.000 lei din bugetul județului pentru monitorizarea presei. Concret, firma câștigătoare (G&P News&Advertising SRL) va monitoriza presă scrisă (500 de lei pe lună), presa on-line (500 de lei), televiziunile (1600 de lei) şi blogurile (500 de lei). Observăm cu stupoare că cea mai mare sumă a fost alocată pentru monitorizarea stației locale a Realității Tv (o televiziune de garsonieră care face un copy-paste grosolan de pe Desteptarea si Bacăul Sportiv).

G&P News&Advertising SRL este înființată în anul 2010 si are ca obiect de activitate “publicitate, monitorizare a presei, consultanță, editare presă”. Potrivit site-ului Ministerului Finantelor, în anul 2014, firma avea doi angajati (Gabi Mihai si Florin Popescu), o cifră de afaceri de 258.580 de lei si un profit net de 57.525 de lei.

9 întrebări ce nu pot fi evitate:

1. Inainte de castigarea contractului de către G&P News&Advertising SRL, doleanțele presedintelui Dragos Benea erau suficient de complexe pentru a necesita activitatea unei firme în domeniul mass media?
2. Suma a fost plătită pentru servicii de monitorizare a presei de către o firma cu doi angajați în condițiile în care CJ Bacău avea un angajat la compartimentul de comunicare al instituției care avea tocmai această atribuție?
3. Castigătorul contractului urmează să filmeze conferințele de presă ale presedintelui CJ, sedintele Consiliului Județean, să monitorizeze si conturile de Facebook, să analizeze prezența în media a presedintelui?
4. Domnul Florin Popescu va filma sedințele CJ cu acelasi smartphone cu care filmează si sedințele CL?
5. Firma cu doi angajați înscrisi în acte urmează să realizeze si un top al jurnalistilor care scriu despre Dragos Benea?
6. Monitorizarea făcută de firma cu doi angajați se va derula prin intermediul unui program informatic ce monitorizează informațiile apărute în mass-media, pe baza unor cuvinte cheie (exemplu: benea, dragos benea, benea dragos) stabilite de către beneficiar?
7. Exista un regulament de organizare și funcționare a aparatului propriu al CJ? Dacă da, departamentul de informare, relații publice si mass-media nu are ca atribuții și aceea că, ”informează conducerea Consiliului Județean despre conținutul articolelor și al informațiilor din mass-media referitoare la activitatea administrației publice”?
8. De ce s-a apelat la serviciile unei firme cu doi angajati? Se scrie asa de mult în presă despre domnul presedinte Benea?
9. Ce este domnul Florin Popescu, blogger la aghiuta.com si patron la ziaruldebacau.ro, cand îsi monitorizeaza blogul si site-ul de unul singur? “Automonitorizarea” pe bani publici este legală?

Multumim fermapolitica.ro pentru informatie!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*