Home » Bacau » Doamnă Kovesi, la DNA Bacău s-au tras obloanele?

Doamnă Kovesi, la DNA Bacău s-au tras obloanele?

Știre: “Săptămâna trecută, Primăria municipiului Alexandria a plătit un prim contract de publicitate în valoare de 77.355 de lei pentru servicii de publicitate şi informare a cetăţenilor, unor ziare locale, pentru editarea unui “buletin informativ” şi pentru “servicii de informare pe panou electronic stradal”. Bugetul pentru servicii de publicitate al Primăriei Alexandria este de 815.000 de lei. Potrivit e-licitaţie.ro, firma Tele Media Press SRL este câştigătoarea a trei din cele şase loturi scoase la licitaţie. Digi24 anunță că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins astăzi la Primăria Alexandria!”.

Ceva asemănator se întamplă în Bacău, doar că procurorii “bacovieni” au cam tras obloanele imediat ce PSD a pus mâna și pe reședinta de județ, mai mult ca sigur nu din motive de intrare în legalitate a politicienilor locali…

Iată un exemplu de putregăciune care ar fi trebuit să fie cercetată de DNA Bacău sau procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău: Municipiul Bacău plătește unei firme private peste 1 milion de euro / an pentru ca aceasta să transporte gratuit 10.000 de pensionari și un număr nespecificat de elevi, făcând astfel un fel de “protecție socială” pentru pensionarii și elevii Bacăului. Dar, ce să vezi, și pentru Transport Public SA, firmă privată !!! Transport Public SA care nu are validator de abonamente în autobuze, care a redus “strategic” numărul de curse, care a lungit/deviat unele linii de autobuz de zici că se face turul municipiului (traseul 3 este de toată splendoarea, turism urban pur si simplu, ocolești prin cartierul CFR de te ia cu regrete că ai lăsat acasă căștile de la telefonul mobil, mai un jean de la Craiova, mai un grasu xxl… și ai fi ajuns la pădurea Trebeș într-un timp record!) și a cărui corp de controlori este format din câțiva bețivani care se gudură pe lângă elevele de liceu.

Dar putregăciunea acestei administrații nu se opreste aici, căci slăbiciunea primăriei Bacău pentru firmele regretatului Sechelariu e vizibilă de pe inelele lui Saturn.

La scurt timp de la “pesedizare”, Primăria Bacău cumpără, prin încredințare directă!, servicii publicitare în ziarul Deșteptarea în valoare de 2.000 de euro/lună. Astfel, putem să gândim că salariile pro-rușilor…pardon, ziariștilor de la acest cotidian sunt asigurate lună de lună din bani publici, chiar dacă ziarul mai scoate și ceva marunțiș privat din puzderia de anunțuri de decese și comemorări? Putem, cum să nu! Putem să gândim că respectivii bani publici nu asigură doar salariile “ziariștilor” de la Deșteptarea, căci știți vorba aia că nimic nu e pe gratis? Putem, cum să nu! Greșim dacă gândim că acei bani publici asigură și partidului și conducatorului mult iubit un număr nelimitat de pupincurisme în Desteptarea? Nu, nu greșim, căci spiritul steagului roșu este încă viu, tot mai viu, se vede asta de pe inelele lui Saturn!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.