Home » Bacau » De pe Facebook: Primarul Necula este vinovat pentru cea de-a doua avarie la conducta de apa

De pe Facebook: Primarul Necula este vinovat pentru cea de-a doua avarie la conducta de apa

„Schimbarea” în Bacău a debutat cu cea mai gravă criză în furnizarea apei, pentru că niciodată în timpul administrațiilor anterioare nu s-a întâmplat ca băcăuanii să fie privați de apă aproape o săptămână, în condițiile în care vorbim de aceeași aducțiune. Primarul Cosmin Necula este principalul responsabil de gestionarea defectuoasă a crizei apei potabile și de prelungirea acesteia prin generarea, din neștiință sau rea-credință, a celei de a doua defecțiuni a sistemului de aducțiune de apă. Necula a făcut presiuni pentru nerespectarea termenelor standard de repornire a sistemului, lăsând astfel băcăuanii fără apă mai multe zile, iar acum are ca principal obiectiv fuga de răspundere. Însă:

Surse alternative de apă există!
În fapt, Bacăul s-a mai confruntat cu avarii ale sistemului de alimentare cu apă, însă atunci s-a furnizat apă din „acumulările făcute în bazine din puțurile subterane de captare de la Mărgineni” (Gândul, 18 ianuarie 2015), sistem alternativ despre care Necula vorbește acum că nu există! Mai mult, conform unui Raport privind aprovizionarea cu apă a județului Bacău (2013, postat pe site-ul ASP) întocmit de Direcția de Sănătate Publică Bacău, sunt indicate, ca surse de profunzime, „puțuri forate în zona Gherăiești, Mărgineni, Hemeiuș, cu un debit de 16.440 m.c./ zi ce furnizează apă pentru localitatea Bacău”. Alte surse de apă care, nici ele, nu există pentru Necula! PNL consideră că a doua sistare a apei, cea mai gravă, poate fi imputată EXCLUSIV primarului în exercițiu, prin lipsa capacității acestuia de a gestiona o criză.

Administrația Necula, vinovată pentru producerea greșelilor tehnice
Termenul standard de umplere a conductelor ce aduc apă de la Valea Uzului este de minimum 48 de ore. Această lege a fost însă eludată ca urmare a „directivelor” primarului Necula, iar sistemul a fost umplut în doar 24 de ore, așa cum se arată într-un comunicat remis de CRAB. Astfel s-a produs cea de-a doua defecțiune! PNL Bacău consideră că primarul Cosmin Necula s-a dovedit incapabil să gestioneze o situație administrativă, transformând o avarie într-o criză de proporții.

Drama băcăuanilor a fost exploatată politic de Necula
Decis să facă politică, și nu administrație, Necula a uitat că s-a încheiat campania electorală, încercând să-și acopere incompetența cu fumigene. Conduita avută de-a lungul acestei crize nu îl recomandă pentru postul pe care îl ocupă, dovedindu-se în primul rând un specialist în datul cu părerea. PNL Bacău consideră că perioada de grație, de bun-simț, oferită primarului Necula, s-a încheiat. Din acest moment, îi asigurăm pe băcăuani că incompetența acestuia nu va rămâne netaxată.

Ionel Palăr, președinte PNL Bacău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*