Home » Bacau » Cosmin Necula, un nou Răzgândeanu: Festivalul Theaterstock a fost anulat!

Cosmin Necula, un nou Răzgândeanu: Festivalul Theaterstock a fost anulat!

Cea de-a doua ediție a celui mai mare festival cultural al Moldovei, „Theaterstock”, nu va mai avea loc anul acesta, căci edilii locali au decis că nu au destule fonduri pentru a finanța evenimentul.

Anca Sigartău, unul dintre organizatorii “Theaterstock”, a acuzat “mașinăriile” și interesele din spatele unui astfel de festival: “Le mulțumesc tuturor directorilor de teatru și colegilor care m-au susținut, care au crezut în mine și au crezut în miracolul unui fenomen cultural care a putut trezi un oraș și conștiințe. Le cer scuze pentru că au blocat date, pentru că le-am dat speranță. Cer iertare tuturor celor care și-au rupt zile de concediu pentru Theaterstock. Cer iertare tuturor locuitorilor Bacăului care și-au dorit acest festival și care au crezut că voi putea depăși mafia locală. Îmi cer iertare pentru ca am îndrăznit!. .. Acum, la final, pot spune că am făcut tot ce a fost omenește posibil ca aceasta ediție să se întâmple. ..și da, țin capul sus!”

Deși în urmă cu o săptămână, Cosmin Necula, primarul Bacăului, a dat asigurări că “Theaterstock” se va ține, Dragoș Pandele, și el organizator al festivalului, a scris pe Facebook despre faptul că primăria s-a sucit la 180 de grade și i-a abandonat: “La Bacău, municipalitatea a hotărât să nu finanțeze ediția de anul acesta a festivalului Theaterstock. Asta după ce ni s-a spus să mergem mai departe cu negocierile, după ce am fost asigurați că vom avea tot sprijinul. După ce ni s-a spus că dacă există filă bugetară, festivalul se va ține. Și fila există, oricine o poate consulta în bugetul de pe site-ul primăriei. Fila bugetară pusă acolo de fostul primar. Comentariile sunt inutile. Vă mulțumesc, băcăuani, că ați susținut evenimentul, vă mulțumesc că ați semnat pentru organizarea lui.”

Sursa: Click

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.