Home » Bacau » Consiliul Județean Bacău a cerut bani de salarii de la Guvern. VIDEO

Consiliul Județean Bacău a cerut bani de salarii de la Guvern. VIDEO

Conform Digi24, mii de angajaţi de la primării din toată ţara nu şi-au mai luat banii de câteva luni. E un efect al legii salarizării, care a permis edililor să mărească lefurile, doar că, în unele cazuri, creşterile au fost mult peste ce permitea bugetul primăriei, care s-a golit rapid. Legea a fost iniţiată de Liviu Dragnea, care nu a prevăzut însă şi impactul economic şi le transmite acum primarilor că nu ştiu să-şi gestioneze banii. Aceştia cer bani Guvernului, ca să poată să achite salariile până la sfârşitul anului.

Ministerul Dezvoltării Regionale a furnizat Digi24 lista cu toate județele unde existau astfel de cazuri.

11 consilii județene, un sector din Capitală, un municipiu și 3 comune cereau bani de la Guvern pentru a putea să-și plătească salariile până la sfârșitul anului.

Consiliul Judeţean Maramureş cerea cei mai mulți bani, peste 16 milioane de lei.

Urmau Consiliul Județean Bacău, cu pste 15 milioane si jumătate de lei, Sectorul 2 din Capitală cu aproape 15 milioane, Consiliul Județean Satu Mare si Vâlcea cu sume în jur de 13 milioane de lei.

Celelalte consilii județene care au cerut bani de salarii Guvernului sunt Mureș, Prahova, Tulcea, Bihor, Harghita, Bistrița Năsăud și Mehedinți. Municipiul Medgidia din Constanța a mai rămas fără bani de salarii, la fel și comunele Știubeni din Botoșani, Șoimuș din Hunedoara și Didești din Teleorman. Şi cereau bani direct de la Guvern

Suma totală se ridică la peste 94 de milioane de lei, adică aproximativ 21 de milioane de euro.

VIDEO aici…

FOTO: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*