Home » Bacau » Conferinţă despre teatrul independent din Rusia, la Theaterstock Bacău

Conferinţă despre teatrul independent din Rusia, la Theaterstock Bacău

Teatrul Municipal „Bacovia” vă invită luni, 10 august, de la ora 17.00, la o conferinţă cu tema „Teatrul independent din Rusia: Teatr.Doc”.

Întrunirea se încadrează în programul Secţiunii „Conferinţele Bacovia”, din cadrul primei ediţii a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock”, care se desfăşoară în Bacău în perioada 1 – 16 august 2015.

Artişti, scriitori, teatrologi din mai multe ţări, care participă în aceste zile la festival, vor vorbi despre provocările cu care se confruntă creatorii din teatrul independent, pornind de la exemplul oferit de Teatr.Doc, unul dintre cele mai importante teatre independente din Rusia, invitat la ediţia de anul acesta a festivalului Theaterstock cu trei spectacole: “150 reasons not to defend motherland”, de Elena Gremina (jucat duminică, 9 august), „Bolotnaya Square Case” – de Polina Borodina (luni, 10 august 2015, ora 20.30, Teatrul Municipal Bacovia, Sala Studio) şi “History of Dissent in Rusia” (Marţi, 11 august 2015, ora 20.30, Teatrul Municipal Bacovia, Sala Studio).

Teatr.Doc este un proiect independent, de cooperare, non-profit, non-guvernamental, creat în anul 2002 de mai mulţi dramaturgi. Majoritatea producţiilor Teatr.Doc sunt spectacole de teatru documentar, bazat pe texte autentice, interviuri şi pe fapte reale de viaţă, un gen care există la intersecţia dintre artă şi analiza social. Dezbateriile vor fi coordonate de lect.dr. Mihaela Triboi şi lector dr. Silvia Ciobanu, de la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion Bucureşti, Alexander Rodionov, dramaturg şi scenarist Teatr.Doc (Rusia). Invitaţi speciali vor fi Elena Gremina, dramaturg şi regizor Teatr.Doc, şi Mihail Ugarov, regizor, dramaturg şi director artistic al companiei Teatr.Doc. Conferinţa va avea loc în Sala Studio a Teatrului Municipal „Bacovia”. Intrarea este liberă.

Theaterstock este un eveniment organizat de Teatrul Municipal “Bacovia” şi Primăria Municipiului Bacău şi susţinut de Ministerul Culturii şi Consiliul Local Bacău.

C.P.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.