Home » Bacau » Blogarii bacauani din Divanul AdBlog au abonament pe viata la banul public?

Blogarii bacauani din Divanul AdBlog au abonament pe viata la banul public?

In Romania este la moda acum sa fii “blogar din interes”. Vrei sa ajungi seful clasei fara sa te omori cu invatatul? Pai iti faci blog! Vrei sa ajungi intr-un partid politic trecand peste etapa cu lipitul de afise? La fel, iti faci blog. Mediocrii nu mai au stare, vor sa se afirme cu orice pret, inventeaza tot felul de nazbatii “serioase”, gen “sa iubim natura”, “sa ne imbratisam”, “sa strangem rahatul altora de prin balarii”, “sa spunem un nu hotarat etnobotanicelor” ș.a.m.d. Prin astfel de actiuni “pionieresti”, cei saraci cu duhul vor sa atraga atentia asupra lor si alearga disperati catre locurile unde luminile reflectoarelor sunt mai puternice.

Si in Bacau cresc blogarii ca ciupercile dupa ploaie. Unii, mai smecheri si mai cu pile, au infiintat o asociatie a blogarilor cu continut original 🙂 , Divanul AdBlog! Divan – sfat domnesc! Tare, asa-i? Nici nu s-au infiintat bine ca au si facut rost de o sponsorizare de aproximativ 220 de milioane de lei vechi (5000 euro?) de la Consiliul Judetean Bacau. Pentru ce au primit acesti bani publici, ca sa ce? Pai ca sa practice activitati nonprofit de interes general, cum ar fi: plimbatul cu bicicletele prin padure, invitarea la un suc a unor politicieni locali, statul cu picioarele pe masa la o cafea, fotografiatul ciorilor din Parcul Cancicov… Si cam atat, 5000 de euro nu e multe!

Iata ca astazi, in plina criza economica, blogarii din Divanul AdBlog recidiveaza cu norocul lor chior cand vine vorba de sponsorizari din bani publici, caci de pe contul de Facebook al Bacau360.ro aflam ca membrii acestei asociatii au mai atras niste fonduri.

“Fondurile sunt deja atrase prin Legea 350/205. Este un proiect fotografic și nu vedem ce “presiune artificială” poate să apară în acest sens. Mulțumim!”, este raspunsul dat de unul dintre administratorii Bacau360.ro la intrebarea unui curios legata de provenienta banilor pentru proiectul lor.

Urmarind activitatea acestui grup de blogari bacauani si vazand ca s-au invatat la banul public, ca musca la borcanul cu miere, i-am intrebat si eu daca fotografiile lor chiar merita sa fie sponsorizate din bani publici. Intrebarea mea a respirat pe foaia lor maxim 2 minute, timp suficient insa pentru o captura de ecran antologica, sa o am ca amintire din rarele mele momente de slabiciune (n-am mai rezistat la atata nesimtire, este prea multa si prea pe fata!).

“Fotografii” de la Divanul AdBlog nu doar comentariul meu l-au sters, ci si raspunsul lor legat de fondurile deja primite prin Legea 350/2005. Pai de ce v-ati speriat asa de tare, boieri dumneavoastra?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*