Home » Bacau » Bacăul, locul 4 in topul judeţelor cu cea mai scăzută rată a criminalităţii din România

Bacăul, locul 4 in topul judeţelor cu cea mai scăzută rată a criminalităţii din România

Jurnaliștii de laGândul au realizat o analiză a condițiilor de viață în fiecare județ din România, pe baza a datelor oficiale publicate de Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Comisia Naţională de Prognoză.

Poziţia în top a judeţelor a fost determinată de punctajul obţinut de acestea la şapte capitole: rata şomajului, salariul mediu net, contribuţia locuitorilor la economia locală (PIB per capita), speranţa de viaţă la naştere, procentul gospodăriilor racordate la reţeaua de canalizare, rata criminalităţii şi suprafaţa spaţiilor verzi aflate în zonele urbane.

Cu doar 129 de persoane condamnate la 100.000 de locuitori, judeţul Bacău ocupă locul patru în topul privind cea mai mică rată a criminalităţii din România, după Ilfov, Vâlcea şi Buzău, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe de altă parte însă, locuitorii din Bacău trăiesc, în medie, cu un an mai puţin decât românii din alte regiuni, judeţul având una dintre cele mai mici speranţe de viaţă din ţară.

Judeţul Bacău s-a clasat pe locul 23 în topul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România, clasament realizat de gândul pe baza unor punctaje acordate în funcţie de şapte indicatori socio-economici relevanţi.

În judeţul Bacău, indicatorul PIB pe cap de locuitor este de numai 4.626 de euro, cu 32% sub media naţională de 6.826 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*