Home » Bacau » Bacău: Mai multe bombe au explodat într-o pădure cuprinsă de un incendiu

Bacău: Mai multe bombe au explodat într-o pădure cuprinsă de un incendiu

Pompierii din județul Bacău au fost surprinși să descopere în timpul unei intervenții la un incendiu de pădure mai multe bombe, acestea explodând din cauza focului, relatează Mediafax.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, pirotehniştii au descoperit în ultimele două zile, la sesizarea pompierilor, un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri, un obuz de 75 de milimetri, un focos de proiectil exploziv de 85 milimetri, o grenadă defensivă şi un cartuş de 7,85 milimetri.

Toate aceste elemente de muniţie provin din timpul celor două războaie mondiale şi au fost găsite pe sub vegetaţia uscată din pădurea de la Camenca, unde un incendiu de proporţii se manifestă în continuare de mai bine de 48 de ore.

“Pe timpul intervenţiei pompierilor, au fost auzite două bubuituri puternice şi mai multe pocnituri în urma exploziei unor astfel de elemente de muniţie, ceea ce denotă că ele sunt în stare de funcţionare şi prezintă pericol. Din fericire, nu s-au înregistrat pagube materiale şi nici nu a fost rănită vreo persoană. Cum intervenţia în zonă nu s-a încheiat, nu este exclus să fie descoperite în continuare proiectile, focoase, grenade sau cartuşe”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Declanşat în cursul după-amiezii de luni, incendiul din pădurea de la Camenca, localizat pe o suprafaţă de 50 de hectare, nu a fost încă lichidat de pompierii băcăuani, existând în continuare focare, în special la cioturi şi la arborii căzuţi la pământ.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.