Home » Bacau » Bacău: Fostul comisar şef Virgil Ardeleanu, condamnat pentru luare de mită, a ajuns în închisoare

Bacău: Fostul comisar şef Virgil Ardeleanu, condamnat pentru luare de mită, a ajuns în închisoare

Fostul comisar şef Virgil Ardeleanu, fostul manager al Serviciului Public Comunitar Înmatriculări şi Permise de Conducere Bacău, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, “s-a predat poliţiştilor şi a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al închisorii, Mădălina Mătăsaru.

Potrivit acesteia, şederea lui Ardeleanu în Penitenciarul Bacău ‘va fi una temporară, arestatul aflându-se în perioada de observare-carantinare’.
‘În scurt timp, el urmează să fie transferat într-o altă închisoare, destinată bărbaţilor, pentru că la Bacău rămân doar minorii şi femeile’.

Cazul Virgil Ardeleanu a izbucnit în 2005, când o parte din instructorii auto l-au acuzat pe fostul comisar şef că percepe sume de bani pentru eliberarea permiselor auto, dar abia pe 18 aprilie 2008, în urma unui denunţ, fostul şef de la permise auto a fost prins într-un flagrant organizat în municipiul Oneşti, primind mită de la un instructor auto.

Procurorii au dovedit, pe parcursul procesului, că fostul poliţist a încasat bani atât de la instructorii auto, cât şi de la elevii şcolilor de şoferi pentru ca aceştia să promoveze examenul de obţinere a permisului de conducere.

Ardeleanu a fost reţinut pe 18 aprilie 2008, dar a doua zi a fost eliberat de o instanţă a Tribunalului Judeţean Bacău. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au înaintat recurs pentru această măsură, decizia Curţii de Apel Bacău fiind de cercetare a inculpatului în stare de libertate.

Virgil Ardeleanu reuşise, în mai puţin de şapte ani, să ajungă de la gradul de maistru militar la cel de locotenent colonel, fiind avansat de trei ori la ‘excepţional’, făcându-se remarcat, în special, în cazul reţinerii, după o urmărire auto şi schimburi de focuri, a unor ‘racheţi’ ucraineni.

În luna august 2010, Virgil Ardeleanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Fostul şef de la permise auto a atacat sentinţa cu recurs, însă instanţa supremă a respins acţiunea sa şi a decis efectuarea pedepsei privative de libertate de trei ani. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*