Home » Bacau » Bacău: Fosta stareță de la Tanacu, condamnată pentru crimă, eliberată condiționat

Bacău: Fosta stareță de la Tanacu, condamnată pentru crimă, eliberată condiționat

Fosta maică stareță de la Mănăstirea Tanacu, Nicoleta Arcalianu, acuzată alături de trei măicuțe și preotul Daniel Corogeanu de moartea Irinei Cornici, a fost eliberată condiționat din Penitenciarul Bacău, conform Mediafax.

Încarcerată în 2008, Arcalianu a fost eliberată după ispășirea a două treimi din pedeapsă, pentru bună purtare și comportament exemplar.

“Comisia de eliberări condiționate s-a intrunit în plen și a propus eliberarea condiționată a persoanei private de libertate Nicoleta Arcalianu, propunere înaintată către instanță. Magistrații Judecătoriei Bacau au dispus punerea în libertate a fostei măicuțe, care se afla în penitenciarul de la Bacău din august 2010, atunci când a fost transferată din Penitenciarul Vaslui”, a declarat, marti, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Mădălina Matasaru.

Arcalianu a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru lipsire de libertate, act ce a dus la moartea Irinei Cornici. În prezent, din “lotul Tanacu” doar preotul Daniel Corogeanu se mai află în închisoare, cel mai probabil acesta urmând să fie eliberat condiționat anul viitor.

În iunie 2005, cele patru măicuțe și preotul Daniel Corogeanu au răstignit pe o cruce din lemn o tânără în vârstă de 23 de ani, Irina Cornici, pentru a fi exorcizată. După trei zile de chinuri groaznice, în care nu a mâncat și nu a băut nimic, Irina Cornici a murit.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.