Connect with us

Bacau

Bacau: Explozie puternica intr-un bloc de pe strada Martir Horea. VIDEO

Published

on

O explozie urmata de un incendiu s-a produs, in aceasta dimineata, in jurul orei 10.15, intr-un bloc de patru etaje din municipiul Bacau.
Conform reprezentantilor ISU Bacau, doua persoane au fost gasite sub daramaturile plafonului care s-a prabusit de la etajul 1 la parter.

Deflagratia a afectat scara A, parterul si etajul intai al blocului. Cinci apartamente au fost afectate foarte rau de explozie, doua locuinte fiind distruse in totalitate.

Reprezentantii ISU au mai spus ca, in urma exploziei, bransamentul de gaze a fost aruncat in aer, astfel ca deconectarea de la reteaua de gaze a fost facuta cu intarziere pentru ca echipele de interventie au fost nevoite sa inchida gazele dintr-o alta zona.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a declarat pentru stirileprotv.ro ca, din primele informatii, se pare ca explozia s-ar fi produs din cauza unei centrale de apartament – in ciuda faptului ca blocul a fost verificat de EON Gaz in luna august a acestui an.

Cu toate acestea, locatari din blocul afectat de explozie sustin ca se simtea miros de gaze pe scara blocului de cateva saptamani.

Din cauza deflagratiei, scara de bloc in care se aflau 16 apartamente, nu mai poate fi locuita, astfel ca locatarii vor fi mutati intr-un camin, unde primaria le asigura cazare si masa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, sublocotenent Andrei Grecu, a declarat pentru stirileprotv.ro ca, in jurul orei 11.00, pompierii au reusit sa lichideze incendiul izbucnit in urma exploziei, iar blocul a fost debransat de la reteaua de gaze.

Conform ISU Bacau, in prezent nu mai exista pericol de producere a unei alte explozii. Toate familiile din scara afectata de incendiu si explozie au fost evacuate.

Explozia s-a produs la parterul blocului si este posibil sa fi fost afectata si structura de rezistenta a blocului, in conditiile in care s-au daramat peretii unor apartamente si au fost avariate si masini parcate in fata blocului respectiv.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bacau

Klaus Iohannis vine la Bacău

Published

on

Președintele Klaus Iohannis vine, joi, la Bacău, într-o vizită la societatea comercială Aerostar S.A., Grup Industrial Aeronautic – Bacău, și pentru a participa la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”.

Administrația Prezidențială a anuțat că președintele Klaus Iohannis se va afla joi în municipiul Bacău, ocazie cu care acesta va efectua o vizită la societatea comercială Aerostar S.A., companie care este lider local și regional în domeniul fabricației de piese destinate domeniului aviației, în întreținerea de avioane civile și în furnizarea de soluții în domeniul sistemelor defensive aero și terestre.
”De asemenea, acesta va participa la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”, în cadrul căreia va avea un dialog cu tinerii despre proiectele lor, cât și despre modul în care aceștia se pot implica în dezvoltarea țării”, mai arată comunicatul Administrației Prezidențiale.

Evenimentul este programat pentru joi, 26 aprilie 2018, de la ora 17:00, la Centrul de Afaceri.

Continue Reading

Bacau

Bacău: Comuna Ardeoani este în insolvenţă, iar autoritatile nu au alocat bani pentru salvarea ei

Published

on

Şase localităţi din ţara noastră sunt în insolvenţă, iar Ministerul Finanţelor nu a alocat nici un ban din cotele defalcate ca să le scoată din această situaţie, susţine deputatul PNL Romeo Nicoară, într-o solicitare către ministrul finanţelor Eugen Teodorovici.

Toate aceste localităţi au datorii foarte mari şi au intrat oficial în procedură de insolvenţă, prin decizii ale instanţelor de judecată.

Conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern, unităţile adminis­trative care au datorii mai vechi de 120 de zile, reprezentând peste 50% din bugetul general sau nu au plătit salariile pe o perioadă mai mare de 120 de zile de la data scadenţei, intră în insolvenţă.

Astfel, localităţile Aninoasa (Hunedoara), Nalbant (Tulcea), Ardeoani (Bacău), Călineşti Oaş (Satu Mare), Naruja (Vrancea), Andreiaşu de Jos (Vrancea) sunt administrate de creditori. “Primăriile nu au bani să îşi plătească datoriile din bugetul local, fiind necesar să primească bani de la Guvern. Fostul premier Mihai Tudose a afirmat că este treaba primăriilor să găsească o soluţie pentru aceste probleme, pe când primarii acuză Guvernul că nu le acordă bani din buget pentru a scăpa de insolvenţă”, spune politicianul român, citat de Bursa.

Deputatul PNL dă ca exemplu comuna Ardeoani din judeţul Bacău, care a intrat în insolvenţă pe 10 ianuarie 2014: “Ponderea obligaţiilor de plată în totalul cheltuielilor bugetului general centralizat al comunei este de 268%, primăria având obligaţii de plată de 5.314.084 lei”.

Deputatul PNL îl întreabă pe Eugen Teodorovici dacă Ministerul Finanţelor are în vedere promovarea unor măsuri de sprijin şi care sunt paşii necesari de făcut, astfel încât cetăţenii din aceste localităţi să nu aibă de suferit.

FOTO: Facebook

Continue Reading

Bacau

Pietonalul din centrul Bacăului arată ca după bombardament. Dar s-au pus panseluţe la Primărie! VIDEO

Published

on

Pietonalul din centrul Bacaului arata ca dupa bombardament. Dar s-au pus panselute la Primarie! VIDEO.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse