Home » Bacau » Bacău – Catania: Un avion Blue Air a fost aproape să se prăbuşească în mare

Bacău – Catania: Un avion Blue Air a fost aproape să se prăbuşească în mare

Momente de panică la bordul unul avion al companiei Blue Air care a pierdut brusc altitudine deasupra Mării Ionice şi a ajuns la 100 de metri de apă, spun pasagerii. Aeronava plecase în această dimineaţă din Bacău cu destinaţia Catania, şi a aterizat de urgenţă la Palermo.

Problemele avionului ar fi fost provocate de furtună.

Avionul a decolat la ora 8.50 și trebuia să aterizeze la 10.15 în Catania. Potrivit unei românce care se afla la bordul avionului, aeronava ar fi pierdut altitudine lăsându-se pe partea dreaptă, îndreptându-se brusc spre mare. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri şi panica s-a instalat imediat.

Reacția Blue Air

”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinaţia Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranţă. Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-şi întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât şi turbulenţele severe în apropierea aeroportului”, se arată în comunicatul Blue Air, citat de News.ro.

După ce fenomenele meteo si-au redus din intensitate, aeronava şi-a continuat zborul cu destinaţia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania – Bacău, potrivit companiei.

Aeronava Boeing 737, care a decolat joi la ora 8.50 de pe aeroportul din Bacău, ar fi trebuit să aterizeze în Catania la ora locală 10.15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*