Home » Bacau » BACALAUREAT 2013: REZOLVAREA SUBIECTELOR la matematică şi istorie

BACALAUREAT 2013: REZOLVAREA SUBIECTELOR la matematică şi istorie

Candidaţii la examenul de BACALAUREAT susţin astăzi proba scrisă obligatorie a profilului, majoritatea dintre aceştia alegând disciplinele MATEMATICĂ şi ISTORIE.

Pentru proba obligatorie a profilului la BACALAUREAT s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte vor da examenul la MATEMATICĂ – 136.964, iar 37.965 vor susţine proba la ISTORIE.

La matematică M1, elevii au primit varianta 2. La subiectul al doilea, au avut determinanţi, iar la al treilea, integrale şi variabile.

La matematică M2, elevii au primit varianta numărul 2. Ei au primit la subiectul al II-lea o matrice şi o lege de compoziţie (formulă de x compus cu y), iar la subiectul al III-lea au avut de rezolvat o funcţie.

La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

O elevă de la profilul uman a Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” din Bacău a declarat pentru România Liberă: ” Subiectele mi s-au părut uşoare, am terminat destul de repede. Sunt, însă, câţiva colegi care nu au scris nimic la subiectul al treilea. Nu s-a putut copia”, spune Diana.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.