Home » Bacau » „Atitudine Anticorupție ”, în toate liceele din Bacău

„Atitudine Anticorupție ”, în toate liceele din Bacău

A.P.A.C.A. – Asociația Prevenirea Adicției și Comportamentului Adictiv Bacău în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău și Inspectoratul Școlar Județean Bacău, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Bacău, au inițiat și implementează la nivelul Municipiului Bacău, în toate instituțiile de învățământ (ciclul liceal), în perioada octombrie-decembrie 2017, Proiectul Local de Prevenire „ 2 Ǟ # Atitudine Anticorupție ”.

Având ca scop „creşterea gradului de informare a tinerilor cu privire la impactul fenomenului corupţiei şi educarea acestora în spiritul dezvoltării unui comportament integru în societate”, Proiectul „ 2 Ǟ # Atitudine Anticorupție ” este adresat elevilor din cele 15 instituţii de învăţământ (ciclul liceal) de pe raza municipiului Bacău şi se axează pe 2 activităţi principale:
1. Susţinerea a câte un seminar de informare la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ din cele 15 selectate, la care vor participa aproximativ 50 detineri din fiecare instituţie de învăţământ;
2. Organizarea, implementarea şi premierea unui concurs pe două secţiuni: spot anticorupţie şi arte vizuale, adresat tinerilor din cele 15 instituţii de învăţământ;

În data de 23 octombrie 2017, ora 12.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău a avut loc Conferinţa de presă prilejuită de lansarea proiectului, după care au fost desfășurate cele 16 seminarii de informare pe tematică anticorupție programate conform planului de activități, în cele 15 unități deînvățământ de pe raza municipiului Bacău, respectiv cu consilierii psihopedagogi școlari din cadrul C.J.R.A.E. – Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bacău. La aceste activități au participat 1066 de persoane, după cumurmează: cu ocazia seminarului de informare desfășurat la CJRAE au participat 20 de cadre didactice iar cu ocazia celor 15 seminarii desfășurate la nivelul instituțiilor de învățământ implicate în proiect au participat 985 de elevi și 61 cadre didactice. Totodată, cu ocazia susținerii seminariilor de informare a fost promovat și concursul pe cele două secțiuni prevăzut în cadrul proiectului.

În acest context, în urma implementării acestui proiect, considerăm că tinerii, beneficiari ai seminariilor de informare, vor dobândi cunoştinţe şi abilităţi necesare dezvoltării unui comportament integru şi vor conştientiza implicaţiile legale, financiare şi sociale ale corupţiei în societate. Atragerea şi implicarea tinerilor în concursul organizat în cadrul proiectului „ 2 Ǟ # Atitudine Anticorupție”, ce are menirea de a stimula latura creativă individuală şi de a transmite prin lucrările realizate un mesaj clar de intoleranţă faţă de actele de corupţie, reprezintă din acest punct de vedere un cadru adecvat de manifestare a tinerilor şi va contribui, alături de celelalte activităţi de acest gen la formarea de convingeri sănătoase în rândul populaţiei tinere şi de adoptare a unui comportament integru.

Comunicat al DGA Bacau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*