Home » Bacau » AEROSTAR se mută din Capitala Tineretului din România în Iași!

AEROSTAR se mută din Capitala Tineretului din România în Iași!

Băcăuanii au cerut – iar conducerea Consiliului Judeţean şi cea a Aeroportului Iaşi au fost de acord – anumite facilităţi pentru derularea unor operaţiuni de mentenanţă la aerogara ieşeană, anunţă ziaruldeiasi.ro.

Doleanţele celor de la Aerostar au fost acceptate de reprezentanţii CJ şi ai Aeroportului în cadrul unei întâlniri care a avut loc cu două săptămâni în urmă. Pe suprafaţa de 16.000 mp, care urmează să fie concesionată, „intenţionăm să construim un hangar şi anexă tehnică (ateliere, magazii, grupuri sanitare, puncte colectare deşeuri, spaţiu carantină, staţie de neutralizare, parc auto: pompieri, salvare, tractare aeronave, parcare auto salariaţi, delegaţi etc.)“, se arată într-o scrisoare a Aerostar remisă conducerilor CJ şi Aeropor­tului Iaşi.

La Iaşi, unitatea de mentenanţă a grupului aeronautic băcăuan ur­mează să se ocupe de avioane din familiile Boeing 737 şi Airbus 320, folosite cu predilecţie de cele patru companii aeriene care operează pe aeroport. Investiţia, evaluată la 10 milioane de euro, ar duce la crearea a cel puţin 100 de locuri de muncă.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.