Home » Bacau » Aerostar Bacău semnează un memorandum cu firma americană Raytheon, care produce rachetele Patriot

Aerostar Bacău semnează un memorandum cu firma americană Raytheon, care produce rachetele Patriot

Premierul Mihai Tudose participă miercuri dimineață la ceremonia de semnare a unui memorandum între compania Aerostar Bacău și firma americană Raytheon, producătoarea sistemelor de rachete Patriot, a anunțat marți Guvernul României.

Aerostar Bacău produce sisteme defensive terestre și a realizat, pe de altă parte, modernizarea avioanelor MiG 21 ale României.

Compania americană Raytheon, unul dintre contractorii din programul României de achiziţie a rachetelor Patriot din Statele Unite, ar obţine un profit de aproape 500 de milioane de dolari din această tranzacţie, potrivit site-ului specializat The Motley Fool, informează Ziarul de Bacău.

România ar urma să cumpere 28 de staţii de lansare M903 de la Raytheon, cu sisteme radar şi de control, 56 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T) de la Raytheon şi 168 de rachete Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) fabricate de Lockheed Martin.

La un cost de circa 3 milioane de dolari fiecare, rachetele formează cea mai mică parte a acordului, respectiv 672 de milioane de dolari din preţul total de vânzare. Cea mai mare parte a vânzării, când va fi finalizată va fi formată din sistemele de lansare, staţiile de control şi radar, care sunt construite de Raytheon.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea sistemului de rachete Patriot către România, inclusiv suport tehnic şi echipamente, costul estimativ al întregului contract fiind de 3,9 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*