Home » Bacau » Adunate de pe Facebook: Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau, epurari politice in invatamant cu ordin de la PSD

Adunate de pe Facebook: Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau, epurari politice in invatamant cu ordin de la PSD

“Dana Birzu si Jeny Ghioc sunt două femei de toată izbânda pe care am onoarea să le cunosc. Le caracterizează performanța, modestia, spiritul de voluntariat și pot fi oricând modele pentru fiecare dintre noi.

Dana Bîrzu a fost director la Colegiul National de Artă “George Apostu” și a fost schimbată din functie de către Inspectorat (a se citi PSD), acum câteva zile, fără a i se comunica motivul acestei decizii. A aflat din presa.
Jeni Ghioc a fost director la Școala gimnazială Alecu Russo și a fost, de asemeni, schimbată din functie de Inspectorat, în condiții similare.
Doamnelor, ați adus excelența, competența, calitatea și creativitatea în școlile pe care le-ați condus, schimbându-le definitiv soarta în bine. Felicitări pentru ceea ce ați făcut pâna acum și răbdare pentru ceea ce veți face în viitor!
Cât despre voi, cei care ați decis aceste schimbări, sunteți dezamăgitori! Iar modul în care s-au făcut denotă caracterul care guvernează aceste decizii”, a postat pe Facebook Raluca Maria Nastase.

birzu-ghioc

Rubrica de comentarii:

Jeny Ghioc Multumesc mult pentru apreciere! S-a vorbit mult in ultimele zile despre aceste lucruri, probabil o să se mai vorbească, este un subiect interesant din mai multe puncte de vedere! S-a spus despre directorii de scoli cărora li s-a încheiat şi nu li s-a mai acordat o nouă numire cu delegaţie , pe un an…ca suntem doritori de funcţii, că am fost incompetenti, desigur sprijiniţi în numirea noastră cu delegaţie de conducerea PNL. În cazul meu, un anumit domn se întreba cum altfel am ajuns la conducerea Şcolii Gimnaziale ,, Alecu Russo” atata vreme cât sunt titulară la Colegiul Naţional Pedagogic ,, Ştefan cel Mare”, dacă nu prin susţinere politica! Mă simt nevoită să menţionez că mi-am dorit să fiu director, că imi doresc să mai fiu director şi nu vad acest lucru nici ca pe ceva rau şi nici dependent de un politic care încearcă din răsputeri să-si subordoneze învăţământul. Pentru că mi-am dorit să fiu pregătită, atât ca profesor dar si ca manager – lucru pntru care mă simţeam capabilă, combatând superficialitatea şi improvizaţia, în anul 2003 am finalizat studiile masterale de RELAŢII INTERNAŢIONALE din cadrul Universităţii Bucureşti, în 2007 am obţinut gradul didactic I, urmând ca în 2011 să obţin titlul de doctor în ştiinţele istorice, acordat de Universitatea Bucureşti. Pentru că o funcţie de conducere în învăţământ necesită cunoastere…..în 2013 am finalizat studiile masterale POLITICI ŞI MANAGEMENT EDUCAŢIONAL , în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei- Universitatea ,, AlexandrU ioan Cuza” Iaşi. Sunt simpatizant PNL de când mă stiu şi membru PNL din 2015!!! Între 2010 şi 2014 am fost inspector de specialitate istorie la ISJ Bacău, din 2014 numită şi acceptând cu responsabilitate funcţia de director al Şcolii Gimnaziale ,, Alecu Russo”. Deci nu am fost numită cu intervenţia cuiva…Ce am realizat în acesti 2 ani? Cabinet de Informatică, proiecte, si multe altele care stau mărturie. Am scris toate acestea ca să nu mai creadă unii si alţii că am fost incompetenti, că am fost asa cum au menţionat ,, slugile” PNL şi care avea obligatia să ne ,, recompenseze” prin oferirea unor funcţii!!!

Dana Birzu Acum am văzut postarea, mulțumesc, Raluca Maria Nastase! În 2008 am mers la concurs, la rugămintea și susținerea colegilor, care mă cunoșteau și aveau încredere ca voi face lucruri bune și de calitate. Mă bucur ca nu I-am dezamăgit și le mulțumesc pentru încredere! Eu nu am fost niciodată membru al vreunui partid politic, însă sunt asociată imaginii soțului meu, care a sprijinit dintotdeauna învățământul, școlile și cred ca acesta este un lucru bun, nu ceva ce trebuie reproșat. În toți acești ani, am fost același om apropiat fata de colegii mei, un lider nu un șef, iar copiii s-au simțit permanent iubiți și ocrotiți. Mă bucur ca nu i-am dezamăgit și le mulțumesc pentru susținere, tuturor celor care mă cunosc cu adevărat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*