Home » Bacau » Actrita Anca Sigartau, noul director al Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacau

Actrita Anca Sigartau, noul director al Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacau

Actriţa Anca Sigartau (47 de ani) este noul director al Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacău, după ce a câştigat concursul de management desfăşurat astăzi.

La concursul de management pentru Teatrul Municipal Bacovia au mai participat actriţa Eliza Noemi Judeu si actorul Bogdan Ghelu.

Anca Sigartau a renunţat la cariera de solista de operă sau pian şi a ales teatrul, intrând în 1985, din prima încercare la UNATC, clasa profesor Dem Rădulescu.

În 2007-2008 a fost prezentatoarea emisiunii Excentricii la TVR Cultural. Colaborează, de asemenea, şi cu Teatrul Metropolis, jucând de-a lungul timpului în mai multe roluri, dintre care două au fost difuzate şi la TV în martie 2013.De câţiva ani se ocupă de regizarea dublajelor în limba română pentru desenele animate realizate de Disney şi interpretează vocile unor personaje în aceste desene animate.

Anca Sigartău a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Tinerilor Actori – Costineşti, în 1989, precum şi premiul pentru cel mai bun rol de comedie, pentru rolul Puck în “Visul unei nopţi de vară”, în 1992.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.