Home » Bacau » 1 Decembrie – Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei in Bacau

1 Decembrie – Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei in Bacau

Astazi, cu prilejul aniversarii a 92 de ani de la marea sarbatoare a Reintregirii Neamului Romanesc din 1 Decembrie 1918, Primaria, impreuna cu Garnizoana Bacau, a organizat in Piata Tricolorului, incepind cu ora 13.00, festivitatea oficiala dedicata acestei zile.

Festivitatile au început odată cu sosirea la eveniment a oficialitatilor locale. Au fost rostite alocutiuni referitoare la sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, de catre reprezentantii Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei si Garnizoanei Bacau. Dupa acest moment indragita interpreta de muzica populara Maria Salaru a dezmortit atmosfera (ca de parastas) interpretand cateva cantece patriotice si invitand politicienii prezenti sa intinda o hora. Activitatea s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare.

Poate cel mai important este însă că la eveniment au participat mai putin de 100 de oameni, spiritul patriotic al bacauanilor fiind la cele mai scazute cote din ultimii ani.

Un comentariu

  1. Pe ploaie sau ninsoare…Incingem hora mare…Nici nu se poate altfel, pentru ca asa se intampla mereu, atunci cand ne incanta cu glasul duios, un interpret profesionist, ca D-na Maria Salaru. Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*